Majice za Ignacijevo leto: 20. maj 2021 – 31. julij 2022

Novice
Povej naprej!

Kot je zapisal p. Miran, naš bivši župnik in sedanji slovenski provincial, bomo letos “obhajali 500 let spreobrnjenja Ignacija Lojolskega (1491-1556), ki mu je botrovala topovska krogla. Na binkoštni ponedeljek, 20. maja leta 1521, je bil v bitki v Pamploni Ignacij težko ranjen. Tudi v nas mora velikokrat zunanja iskra prižgati svetlobo novega življenja. Naj nam bo Ignacijev zgled in apostolske preference v vzpodbudo, da bomo tudi mi vzeli pot pod noge, pustili za seboj preteklost in zrli v prihodnost.

Naj spregovori Gospod in vseje svoje seme v naše srce, tako kot ga je vsejal sv. Ignaciju.”

Ob prihajajočem Ignacijevem letu se jezuiti zavedamo, da je to odlična priložnost za ozaveščanje o vseh vrstah jezuitskih poslanstev. V ta namen bomo tiskali jezuitske majice z logotipom Ignacij 500, geslom “Videti vse novo v Kristusu” in naslovom naše spletne strani jezuiti.si.

Majice bodo na voljo v štirih različnih barvah: rdeči, modri, rumeni in zeleni – barve univerzalnih apostolskih preferenc (UAP). Rdeča pomeni delo z ubogimi oz. obrobnimi; modra pomeni delo na duhovnem področju (duhovne vaje, duhovnost); rumena pomeni delo z mladimi; zelena pa pomeni skrb za skupni dom (ekologija in stvarstvo). 

Osnutek majice si lahko ogledate spodaj v galeriji, naročite pa jo lahko bodisi v župnijski pisarni bodisi preko župnijske spletne strani.

NAROČILO MAJIC

Prejšnji prispevek
Pred praznikoma svete birime in prvim obhajilom
Naslednji prispevek
Pod zvonovi svetega Roka