Pred praznikoma svete birime in prvim obhajilom

Povej naprej!

SVETA BIRMA

Približuje se slovesnost svete birme v Dravljah. V četrtek, 4. maja, smo pri sv. maši ob 19. uri začeli birmansko devetdnevnico. Nanjo ste vsak dan lepo povabljeni tudi botri, starši, domači in župljani. Posebej bomo molili za naše birmance in njihove družine.

Devetdnevnica poteka vsak dan ob 19.00, po maši pa animatorji vabijo birmance k odbojki na župnijskem igrišču.

V sredo, 10. maja, srečanje z birmovalcem, ljubljanskim pomožnim škofom Antonom Jamnikom. Ob 18.00 se bo msgr. Jamnik v cerkvi srečal z birmanci, njihovimi starši in botri. Med mašo ob 19. uri bo, skupaj s svojim tajnikom, v spovednici na voljo za sv. spoved, po maši pa bo na Rokovem trgu še priložnost za bolj neformalno druženje in klepet z birmovalcem.

V petek, 12. maja, bo po večerni sv. maši generalka za birmo.

V soboto, 13. maja, se okoli 8.00 začne fotografiranje v cerkvi sv. Roka, ob 10.00 pa bo sv. birma.

V nedeljo, 28. maja, na binkošti, bo ob 11.00 zahvalna maša na Šmarni gori. K tej maši vabljeni še posebej birmanci z družinami, seveda pa tudi animatorji in tudi vsi ostali župljani!

 

PRVO SVETO OBHAJILO

V soboto, 20. maja, bodo veroučenci 3. razreda pri sveti maši ob 10.00 prejeli prvo sveto obhajilo. Mašo bo vodil p. Marko.

Na to praznovanje se je potrebno čim bolje pripraviti. To velja tako za tretješolce kot za njihove družine in celotno župnijo.

Od prejšnje nedelje je na steni okrogle kapele poleg plakata birmancev tudi plakat s fotografijami in imeni prvoobhajancev. Tudi pod tem plakatom je košarica z listki, na katerih so njihova imena. Vsi župljani smo povabljeni, da vzamemo kak listek in molimo za prvoobhajanca, katerega ime najdemo na listku.

Od srede, 17. maja, do petka, 19. maja, bo v sklopu večerne maše ob 19.00 potekala tudi tridnevnica pred praznikom, h kateri poleg bodočih prvoobhajancev in staršev vabimo tudi ostale župljane.

Prejšnji prispevek
Praznovali smo sv. Florjana z draveljskimi gasilkami in gasilci
Naslednji prispevek
Majice za Ignacijevo leto: 20. maj 2021 – 31. julij 2022