Pod zvonovi svetega Roka

Novice
Povej naprej!

Vsak človek ima v življenju neko stvar, ki jo počne zato, ker ga veseli in napolnjuje z notranjim veseljem.
Bralci Božje besede v naši župniji radostno oznanjamo Božjo besedo.
Branje je veliko poslanstvo, odgovornost in čast, da lahko sooblikujemo nedeljsko bogoslužje in hkrati priložnost, da skupaj z verniki začutimo Božjo navzočnost.
Božja beseda je beseda Ljubezni, zato moramo radi prebirati Sveto pismo, se z njim hraniti in preko njega začutiti Njegovo neizmerno ljubezen do nas.
Božja beseda naj bo za vse nas luč, ki razsvetljuje našo pot. Razmišljajmo o njej, naj odmeva in zveni v naših srcih.

Skupina bralcev božje besede pri nedeljski župnijski sveti maši trenutno šteje 19 članov. Poleg tega občasno »vskoči« kakšen župljan, ki ni član skupine, je pa ob odsotnosti katerega od članov pripravljen prebrati Božjo besedo.

V začetku je razpored bralcev pripravljala ga. Marinka Svetina. Sedaj je to delo opravljajo tri koordinatorke, vsaka za en termin: ga. Anica Birsa za mašo ob 8.30; ga. Sara Remškar Rejc za mašo ob 10.00; ga. Adrijana Šmid-Marjanović za mašo ob 11.30.
Zaradi pomlajevanja skupine so posamezni člani skupine k sodelovanju povabili nekaj župljanov, ki so bili pripravljeni z branjem Božje besede obogatiti obhajanje župnijskih svetih maš.

Za sodelovanje večkrat letno pripravijo razpored bralcev. Tako vsak član skupine pride med letom na vrsto za branje 4-6-krat, seveda pa so v primeru odsotnosti možne zamenjave. V poletnih mesecih razpored prilagodijo glede na odsotnosti zaradi dopustov. Za obrede Velikega tedna pa redno združijo moči bralci Božje besede pri vseh mašah.

Novi bralci so vedno dobrodošli. Sodeluje lahko vsak, ki je pripravljen nekajkrat na leto pri sveti maši prebrati eno od beril.

Svojo pripravljenost za sodelovanje lahko sporočite eni od vodij skupin:

Več si lahko ogledate na župnijski spletni strani pod zavihkom: BOGOSLUŽJE – Bralci Božje besede

Prejšnji prispevek
Majice za Ignacijevo leto: 20. maj 2021 – 31. julij 2022
Naslednji prispevek
Mladinski festival 2021