IZPOVEDOVANJE VERE – 2. del

Povej naprej!

Kratka razmišljanja v postnem času smo naslovili IZPOVEDOVANJE VERE. Razmišljanja bodo pripravljale različne skupine v župniji oz. njihovi predstavniki.

 

 

 

 

 

 

 

Pri poglabljanju v krščansko veroizpoved, ki jo bomo tudi danes izpovedali pri sveti maši, smo se prejšnjo nedeljo ustavili pri učlovečenju Božjega Sina. Ko izgovarjamo besede: … in postal človek, se moramo v polnosti zavedati naše vere, da je bil Jezus res pravi človek. Božji Sin je zapustil nebeško slavo in sprejel nase vse, kar pripada človeškemu življenju na zemlji. Rodil se je kot vsak izmed nas in napredoval v modrosti in rasti. Kot beremo v Svetem pismu, se je dal ponižno krstiti Janezu Krstniku in bil skušan od hudiča. Sočustvoval je z nesrečnimi in bolnimi in jih z močjo svoje božje narave čudežno ozdravljal. Lačno množico je nasitil, ker se mu je smilila in ob smrti prijatelja Lazarja je jokal. Nič človeškega mu ni bilo tuje. Bil je pravi človek, naš brat, ne da bi prenehal biti Bog, naš Gospod.

In ne pozabimo, da je Jezus postal človek zaradi nas, da nas spravi z Očetom, da nam oznani njegovo neskončno ljubezen in nas odreši naših grehov.


Besedilo je kot predstavnica župnijske Karitas pripravila Lojzka MILIČ.

Prejšnji prispevek
VABILO NA EVROPSKO PRVENSTVO DUHOVNIKOV V MALEM NOGOMETU
Naslednji prispevek
DAN ODPRTIH VRAT ZA DUHOVNE POKLICE