DAN ODPRTIH VRAT ZA DUHOVNE POKLICE

Povej naprej!

Vodstvi Škofijske komisije za duhovne poklice v Nadškofiji Ljubljana in Centra za duhovne poklice v Nadškofiji Maribor v sodelovanju z bogoslovjem v Ljubljani, Slomškovim dijaškim semeniščem v Mariboru ter različnimi ženskimi in moškimi redovnimi ustanovami bosta tudi letos pripravili dan odprtih vrat. V posameznih ustanovah v Ljubljani in Mariboru bodo obiskovalcem predstavili način življenja in delovanja, na voljo pa bodo tudi za vprašanja in pogovor.


Za našo, ljubljansko nadškofijo bo tako srečanje v soboto, 2. marca, v naši draveljski cerkvi. Program se bo začel ob 9.00 z zbiranjem v cerkvi. Udeleženci si bodo lahko ogledali stojnice posameznih redov in semenišča. Posebej se bodo predstavili jezuiti in sestre uršulinke. Program se bo zaključil ob 12.00 z obiskom nadškofa.

Vabljeni ministranti, birmanci in srednješolci, udeležijo pa se ga lahko tudi tisti, ki jih življenje v omenjenih ustanovah zanima.


Program:

  • ob 9.00 zbiranje v cerkvi,
  • ob 9.30 pričetek programa v župnijski cerkvi v Dravljah,
  • ob 10.30 pričevanji bogoslovca in redovnice,
  • ob 11.00 tri delavnice (ogled stojnic različnih redovnih ustanov in bogoslovja, ogled prostorov jezuitske skupnosti in program, ki ga pripravljajo sestre uršulinke),
  • ob 12.00 molitev v cerkvi, malica pred cerkvijo.


Prejšnji prispevek
IZPOVEDOVANJE VERE – 2. del
Naslednji prispevek
PREDSTAVITEV PROJEKTA MADAGASKAR