IZOBRAŽEVANJE DRAVELJSKIH ANIMATORJEV

Novice
Povej naprej!

V soboto, 12. 5. 2012, med 10. in 15. uro je v ateljeju potekalo zelo zanimivo izobraževanje animatorjev. Pogovarjali smo se o tem, kakšen naj bi bil animator in kako dobro komunicirati med seboj. K nam so prišli 3 trenerji iz Društva Mladinski ceh, ki so nam omenjeno tematiko približali na različne zanimive načine. Usposabljanja se je udeležilo okrog 15 animatorjev naše župnije.

Na začetku smo se spoznali in se igrali nekaj  igric, imeli zanimivo drugačno molitev, potem pa smo začeli z delom. Najprej smo govorili o animatorstvu, začetniku oratorija Don Bosku, se veliko pogovarjali in povedali svoje izkušnje z animatorstvom. Ker pa smo bili udeleženci z različno dolgim animatorskim stažem, smo se razdelili v 3 skupine — tisti z veliko izkušnjami, srednji z nekaj izkušnjami in nekateri (predvsem letošnji birmanci) brez izkušenj. Tako smo preko pogovora v skupinah še bolje spoznali Don Boska in njegovo delo. V drugem delu izobraževanja pa smo govorili o komunikaciji. Trenerji so nam pripravili zanimivo metodo soočenja različnih mnenj o nekem oratorijskem problemu. Preko tega smo videli, da ima vsak svoje mnenje, ki se velikokrat precej razlikuje od ostalih, a to ni prav nič narobe, če znamo to povedati na pravi način. O teh smo se potem skupaj pogovorili in jih “pokazali” na konkretnih primerih. In glede na besede animatorjev pri evalvaciji, so si to tudi najbolj zapomnili — kako na primeren in učinkovit način izraziti svoje mnenje sogovorniku.

Zavedamo se, da je naša medsebojna komunikacija marsikdaj zelo slaba, a po tem izobraževanju smo vsi enakega mnenja, da bomo morali svoje medsebojne spore reševati sproti na primeren, nežaljiv način. Samo tako bomo lahko dobro sodelovali in delovali kot eno.

 

Če se nam želiš pridružiti in se naučiti kaj novega, koristnega za življenje in predvsem imaš veselje do dela z otroki, se nam lahko pridružiš. Veseli te bomo! Več o animatorjih pa tukaj.

Prejšnji prispevek
KONCERT ZBORA BEE GEESUS
Naslednji prispevek
ROMANJE NA ROŽNIK