Priložnost - Odpoved - Skupnost - Transformacija in služenje

POST 2021

Animatorji

 

Animator se spozna skoraj na vse: zjutraj se utrujen zbudi in že hiti na oratorij, saj mora biti tam eno uro prej kot otroci. Ob skupnem zajtrku, se s soanimatorji domeni še o zadnjih podrobnostih, da bo dan res potekal tako, kot so ga vsi skupaj načrtovali. Ko končno pridejo otroci že ves navdušen skače od enega do drugega in jim skuša pričarati čim lepši sprejem. Otrokom razdeli materiale in jih s tisoč iznajdljivimi prijemi skuša motivirati za delo. Nato brusi, lepi, rezlja, zgiba iz papirja, pripoveduje zgodbe in šale, se ukvarja z disciplino. Odgovarja na mnoga radovedna vprašanja. Skrbi za pravičnost in prepreči pretep, če v malih glavah zavre. Opazi osamljenega otroka in obriše solzo. Deli svojo malico otrokom, ki so jo pozabili doma in pobira (ločuje) odpadke. Opoldansko vročino preživi na razbeljenem igrišču. Pri vodnih igrah je do kože moker in nasmejan. Ko odidejo otroci njegovo delo še ni končano. Čaka ga še refleksija in priprava na naslednji dan. Neskončno utrujen, a zadovoljen, da je nekaj dobrega naredil za otroke, je še vedno pripravljen na odbojko ali nogomet z animatorji.

 

Animatorsko ekipo sestavlja od 25-30 animatorjev od 14. do 24. leta starosti. Naš prvi in glavni dogodek je vsekakor poletni oratorij za otroke, poleg tega pa pripravljamo tudi pustovanje, izdelovanje butaric in adventnih venčkov, sodelujemo pri družinskih svetih mašah in podobno. Večkrat pa si vzamemo čas tudi zase in medsebojno druženje ter gremo na kakšen eno- ali večdnevni izlet. Poveže pa nas predvsem vikend priprav na oratorij v poletnih mesecih. Veselimo se prav vsakega srečanja, saj se dobro razumemo in se imamo vedno fino.

Po navadi imamo zgolj 2 sestanka in čez poletje vikend priprav. Skupaj se čez leto odpravimo tudi na duhovno-družabne vikende.

 

Če si že opravil birmo (ali pa jo boš letos) in se nam želiš pridružiti, te bomo seveda zelo veseli. Lahko se oglasiš v župnijski pisarni ali na e-naslov: oratorij.dravlje@gmail.com.

 

Novice povezane z nami:

- družinski lab-oratoriji (glej spodaj)

- izdelovanje butaric 2012

- izlet na velikonočni ponedeljek 2012

- medžupnijski turnir v odbojki na mivki

- potepanje po Balkanu

- na povezovalno-duhovnem vikendu (nov. 2012)

- Izlet v Trst z okolico na Prešernov dan 2013

- Pustovanje kot iz risanke 2014

- Potepanje po poteh prvih kristjanov (Rim 2014)

in še in še ...

 

Oratorij 2011

Oratorij 2012

Oratorij 2013

Oratorij 2014 

Oratorij 2015

 

 

V šolskem letu 2012/2013 smo imeli projekt Družinski lab-oratorij. To so nekajurna srečanja ob sobotah oz. nedeljah, kjer se zberemo animatorji, družine, otroci in ostali, ki jih tematika dneva zanima.

 

Nekaj utrinkov s posameznih lab-oratorijev: (za posemezno novico o dogodku kliknite na datum)

21. okt. 2012

1. dec. 2012

9. feb. 2013

23. mar. 2013

 

 

 

 

 

 

 

© 2021 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.