Imeli smo ABC animatorstva

Novice
Povej naprej!

Ura je odzvonila devet in začel se je oratorijski dan! Seveda ni šlo še zares, saj se pravi oratorij začne čez približno dva meseca. Sobotno  dopoldne, in s tem oratorijski dan, je bil namenjen uvajanju novih animatorjev, ki bodo letos prvič soustvarjali poletni oratorij in njihovem seznanjanju z nalogami animatorjev.

Uvodni del je bil namenjen molitvi in samorefleksiji. Tako smo ob svetopisemskem odlomku začeli spoznavati, kaj so naši največji zakladi, tiste stvari, ki nam največ pomenijo in nas tudi najbolj osrečujejo. Za tem smo se ob zvokih kitare začeli seznanjati z letošnjo himno oratorija. Slednja nas je uvedla v katehezni del oratorijskega dneva, pri katerem smo razmišljali o pomenu zgleda in vloge osebne vere pri vzgoji otrok na oratoriju.

Sledil je še hitri tečaj animatorstva, pri katerem smo našim najmlajšim članom prikazali, na kaj vse morajo bit pozorni na oratoriju, v prometu in v primeru poškodb. Ker pa nismo želeli ostati zgolj pri učenju teorije, smo zaigrali tudi nekaj bolj ali manj vsakdanjih prizorov iz oratorijev, pri katerih so morali posredovati novi animatorji in prenesti teoretsko znanje v dejanje.

Dan smo sklenili ob tradicionalni pici in igrah, ki so sicer namenjene otrokom na oratoriju, kar pa ni bil razlog, da se tudi animatorji ne bi mogli ob njih zabavati. Po uradnem delu programa pa je sledila še podelitev diplom za uspešno opravljen tečaj ABC animatorstva.

 

Besedilo: Simon Perovnik

Prejšnji prispevek
Na počitnicah s papežem Frančiškom
Naslednji prispevek
Kolesarsko romanje v Santiago de Compostela