Draveljski duhovni večer z Davom Karničarjem in Jurijem Gorjancem

Novice
Povej naprej!

Tokratni DRAVELJSKI DUHOVNI VEČER s slovenskim alpinistom in ekstremnim alpskim smučarjem, Davorinom Karničarjem in gorskim reševalcem, članom slovenske in avstrijske helikopterske enote in alpinistom, Jurijem Gorjancem, ki je hkrati tudi kirurg, ki je Davorja Karničarja spremljal v odmevni odpravi, ko je smučal z Everesta, je bil nekaj posebnega – osebno sem pričevanje obeh doživela kot EVANGELIZACIJO.

Davor Karničar, je bil v svoji, lahko bi rekli, izpovedi, tako prepričljiv, izražal je izredno hvaležnost staršem, ki so mu dali temelje na katere je on sam in seveda s pomočjo mnogih dosegal cilje, ki si jih je zadal.

Zelo jasen je bil v izpovedi, ko je povedal, da brez zaupanja v Boga, brez hvaležnosti Bogu, da smeš delati to kar delaš in brez podpore ljudi, ki jih imaš rad, ne moreš uresničit načrte, ki jih ima Bog. Osebno jim moraš samo slediti. Slediš jim lahko s čistim srcem, s poštenimi nameni, hvaležnostjo in veliko odgovornostjo.

Ko je Davor govoril o načrtih, o pripravah, o razmišljanju in načrtovanju, je tudi zelo jasno povedal, da, za tisto, za kar se res potrudiš si zagotovo tudi nagrajen. Kadar pa te postane iz kakršnega koli razloga strah, ali si nesiguren, pa je treba imeti zaupanje v angela varuha, Marijino varstvo in  Božjo pomoč. Povedal je, da se osebno večkrat sprašuje, ali je vreden varstva, ki ga je deležen, na svojih poteh. Doživljanje božje bližine in molitev v gorah je popolnejša, hrepenenje močnejše, hvaležnost neizmerna in ko se vrneš med svoje, v svojo družino, ko so otroci veseli, da se je ati vrnil živ in zdrav, je vse poplačano.

Jurij Gorjanc, zdravnik, kirurg in tesen sopotnik Davorja Karničarja, pa je svoje pričevanje oprl na osnovno hrepenenje: kje je zame Bog, ali naredim vse kar je v moji moči, ali izpolnjujem poslanstvo, ki mi je zaupano?  Ali opravljam samo delo (poklic) Iz njegovega pričevanja je bilo razumeti, da je zanj edini način, da svoje delo opravi dobro, zaupanje  in nenehna molitev in priprošnja k angelu varuhu, svojemu in angelu varuhu tistega, kateremu kot zdravnik pomaga. Pove, da se tako počuti izpolnjenega, vrednega,  da sme opravljati poklic, ki mu je bil nekako položen že v zibelko.  Zanj so ključni medsebojni odnosi in odnosi z Bogom, oboje  je treba vedno negovati.

Tudi pričevanje dr. Jurija Gorjanca je bila prava EVANGELIZACIJA. 

 

Besedilo: Marija Šterbenc

Foto: Tomaž Celarec


Zvočni posnetek:

https://soundcloud.com/user-503782772/draveljski-duhovni-vecer-davo-karnicar-in-jurij-gorjanc/sets

 

Prejšnji prispevek
Predstavitev in ogled filma Zdravica
Naslednji prispevek
Izdelovali smo adventne venčke