Draveljski duhovni večer: »Gap year 2018/19«

Novice
Povej naprej!

V preteklem letu sta iz Avstralije do Ljubljane telesno in duhovno skupaj preizkusila in doživela marsikaj. Skupno sta obiskala devet držav.

Njuno avanturistično življenje se je začelo v Avstraliji, kjer sta si za tri mesece poiskala delo. Zaposlitev sta dobila v campu in na gradbišču. Poleg prijaznih in odprtih ljudi, s katerimi sta se vedno odlično ujela in razumela, sta velikokrat v prostem času tudi srfala, včasih prav drzno. Ko sta zaslužila dovolj za preživetje, pa sta osem mesec potovala. Iz Avstralije ju je po vodila po Novi Zelandiji, na otok Samoa, po Himalaji, Indoneziji, Indiji, Portugalski in Španiji. Srečevala sta ljudi, polne življenja, z drugačno kulturo ter marsikje bolj revnim in preprostim stilom življenja. Pa vendar so jima kot uboga vdova iz evangelija dajali od svojega uboštva vse, kar so imeli. Občudovala sta eksotične živali, koralne grebene, splezala na dva 6 tisočaka in še kam nižje.

Polna bogatih in prelepih vtisov sta se vrnila v Slovenijo. Predvsem pa, kot sta sama rekla, sta se v tem času naučila biti hvaležna za vsako stvar, ki jo imata. Tudi za najmanjšo, ki jo morda do zdaj nista niti opazila.

Hvala, Danilo in Irenej, za vajino pričevanje, ki je tudi nas nagovorilo, obogatilo in spodbudilo k hvaležnosti!

 

Besedilo: s. Sabina Vakselj

Prejšnji prispevek
Pogovorni večer in predstavitev knjige Prepovedano žalovanje
Naslednji prispevek
Slovesnost ob 50-letnici Slovenske province DJ