DEKANIJSKI KRIŽEV POT K SV. MARJETI

Novice
Povej naprej!

Danes na tiho nedeljo 22. marca smo se v lepem številu Draveljčani udeležili dekanijskega križevega pota, ki ga že vrsto let organizira župnija Preska. Križev pot je že vrsto let poteka  na vzpetini pod cerkvijo sv. Marjete v Žlebeh. Vsaka župnija naše, šentviške dekanije je  pripravila eno postajo. Župnija Dravlje je tokrat pripravila osmo postajo. Po končanem križevem potu smo si ob pesmih in molitvi še ogledali poznogotsko cerkev sv. Marjete s prečudovitimi baročnimi oltarji. V prelepem sončnem  vremenu je sledilo prijetno druženje.

 

Besedilo: Borut REMŠKAR

Foto: Tomaž CELAREC

 

 

Razmišljanje predstavnika naše župnije pri VIII. postaji križevega pota je napisala gospa Lojzka Milič.


Molimo te, Kristus, in te hvalimo!

Ker si s svojim svetim križem svet odrešil!


Osma postaja – JEZUS TOLAŽI JERUZALEMSKE ŽENE

Ob poti so stale žene. Presunjene od Jezusovega trpljenja so jokale. Jezus je videl njihovo žalost in čutenje, ki ga je ganilo. Kljub svojemu trpljenju in bolečinam se za hip ustavi, jih ogovori in tolaži. Ali se tudi mi ustavimo ob ljudeh, ki so žalostni in osamljeni, ali čutimo z vsemi, ki so v stiski? Gospod je bil usmiljen, današnji svet pa se izgublja v brezbrižnosti. Noče videti trpljenja, ali ga celo povzroča. Dopušča vojne in grozote, ki žalostijo Jezusovo srce in bremenijo Njegov križ. S križem obteženi Kristus naj nas navdihuje za več ljubezni do bližnjega, ki se kaže tudi v sprejetosti lastnega križa, v odgovoru na Njegov klic in posvečenem življenju.

Gospod, uči nas svetosti in radosti podarjanja! Naj z navdušenjem prinašamo tvoj evangeljski duh sestram in bratom in pričujemo o Tvoji dobroti in usmiljenju!

 

Usmili se nas, o Gospod!

Usmili se nas!

 

 

 

 

 

Prejšnji prispevek
Zahvala in voščilo jezuitskega novinca Janeza Gorenca
Naslednji prispevek
PROŠNJA ZA FINANČNO POMOČ PRI OBNOVI ŽUPNIŠČA