Člani ekipe Pota Madagaskar so nam predstavili svojo letošnjo odpravo

Novice
Povej naprej!

“V skupini POTA Madagaskar se lepo zahvaljujemo za vse molitve in prejete darove, ki smo jih med poletno odpravo na Madagaskar predali našim misijonarjem Tonetu Kerinu, Janiju Mescu in Janezu Krmelju. Po slovenskih župnijah se je zbralo na tisoče gumbkov, 40 kg zdravil in več kot 16 000 EUR! Prejeti denar bodo misijonarji porabili pri gradnji šole, operacijske sobe in nove cerkve na jugu Madagaskarja. Hvaležni za vaš odziv vam skupaj z njimi izrekamo Bog povrni!”

Maja

 

” Včeraj zvečer smo bili v draveljskem župnišču priča zelo bogatemu, sproščenemu in lepemu večeru. Letošnja ekipa Pota Madagaskar je predstavila svoje vtise in izkušnje iz enomesečne odprave, ki je štela deset članov. Posebni gost večera, Tone Kerin – misijonar na Madagaskarju, je s pravo gorečnostjo nagovarjal poslušalce in iz prve roke podeljeval izkušnje o življenju Malgašev, njihovi kulturi in poudaril, da je ekipa že samo s svojo prisotnostjo ter pripravljenim oratorijem storila veliko za krščanstvo in dobro delo za ljudi, v katerih sije radost in se veseli življenja.

Preprostost. In ljubezen do življenja. Močna vera v Boga… izkusiti življenje skupnosti, kjer so odnosi preprosti in cela vas diha skupaj; to so zelo preprosta zadovoljstva v življenju. Ljubiti in biti ljubljen – take stvari ne zahtevajo denarja, pač pa so življenjski darovi, za katere moramo biti hvaležni. In nič nas ne osreči bolj, kot to, ko ljubezen posvetimo Bogu in resnično spoznamo božjo ljubezen. Res močna izkušnja in sporočilo prostovoljcev.

Večer so popestrili pevci z malgaškim petjem in predstavili dve pesmi. Pedro Opeka bo namreč 16.10. zvečer v Ljubljani daroval mašo, ki bo malgaško obarvana. Vsi prav lepo vabljeni. ”

Besedilo: Alenka Hozjan

Foto: POTA Madagaskar 2015

Prejšnji prispevek
Nova knjiga Župnijskega zavoda Dravlje: Dragi papež Frančišek
Naslednji prispevek
Za nami je prvi glasbeni večer