Nova knjiga Župnijskega zavoda Dravlje: Dragi papež Frančišek

Povej naprej!

Knjiga Dragi papež Frančišek: Papež odgovarja na pisma otrok z vsega sveta je pravi mali katekizem, učna ura usmiljenja, ljubezni in prijateljstva ter zbirka najlepših papeževih misli ob vprašanjih otrok.

Oblikovno je knjiga zbirka pisem, ki jih otroci pišejo svetemu očetu, in papeževih odgovorov nanje. V knjigi so objavljena pisma otrok kar 26ih narodov, med njimi so albanski, sirijski, kitajski, kenijski … Otrokom, ki pišejo pisma, so skupni velika ljubezen do papeža Frančiška in radovednost glede njegovega življenja, zaskrbljenost za onstranstvo, močan občutek za pravičnost, zavedanje o pomenu družine in želja, da bi bili opaženi ter slišani. Spodbudni papeževi odgovori potrjujejo njegovo prepričanje, da so otroci prihodnost in da je njihovim glasovom potrebno prisluhniti. Ob vsakem pismu je tudi prijazna otroška ilustracija.

Knjiga je čudovito darilo za prvoobhajance, nagovorila pa bo tako otroke kot tudi starše, stare starše, vzgojitelje, katehete … Če bi radi otrokom dali največ, jih je potrebno naučiti ljubiti Boga in bližnjega ter ohranjati navdušenje nad življenjem. Pričujoča knjiga je pri tem prizadevanju v pomoč, ker  je vsebuje preproste odgovore na najtežja življenjska vprašanja.

Založba Loyola Press je 1. marca 2016 objavila knjigo v angleški in španski verziji za Združene države Amerike, obenem pa je knjiga izšla v Italiji, Španiji, Mehiki, na Poljskem, v Indoneziji, na Filipinih, v Indiji … In v Sloveniji!

Knjiga je po ceni 12,50€ na voljo pri Župnijskem zavodu Dravlje in večjih knjigarnah po Sloveniji.

Na svetu je veliko razseljenih otrok v stiski, zato bo Župnijski zavod Dravlje del izkupička od vsakega prodanega izvoda knjige Dragi Frančišek namenil Jezuitskemu sdruženju za begunce Slovenije.Prejšnji prispevek
Oktober – mesec rožnega venca
Naslednji prispevek
Člani ekipe Pota Madagaskar so nam predstavili svojo letošnjo odpravo