Animatorski vikend

Animatorji, Novice
Povej naprej!

Kot voditeljici je vse kar si lahko želiva za nove animatorje to, da bodo z veseljem in ponosom opravljali animatorsko delo v naši župniji. Da bodo radi zahajali na vsa naša druženja in si ustvarili močno in povezano prijateljstvo z ostalimi animatorji.

Predvsem pa upava, da bo to za njih ena izmed lepših in vrednih izkušenj v njihovi mladosti.

Hvala vsem, ki ste na novo vskočili med animatorje in hvala vsem, ki ste to že postali.
Res ste super in rade vas imava!

Katja in Teja

Ker so okoliščine tako nanesle smo letos vsakoletno animatorsko druženje imeli kar v naši župniji. Z njim smo začeli v petek. Naprej smo imeli tečaj ABC animatorstva, ki je bil namenjen predvsem na novo pridruženim animatorjem. Predstavljeno jim je bilo kaj pomeni biti animator, kaj zajema delo animatorja, kakšne dejavnosti opravljamo čez leto,… Dan smo končali z druženjem in igranjem odbojke.
Naslednjo jutro smo se zbrali pred župniščem in se ob 9.00 odpravili proti Godoviškemu bajerju. Tam smo se sončili, počivali, igrali karte in namakali v jezeru. Za kosilo smo pripravili dobrote z žara. Po kratkem počitku smo se spet odpravili v vodo, tokrat v večjem številu. Novim animatorjem smo pripravili kratek neuraden krst, ki je vseboval tunkanje in metanje v vodo.
Okoli 18.00 smo odrinili nazaj proti naši župniji, kjer smo nadaljevali naše druženje. Pripravljen smo imeli krst za najnovejše člane. Večer smo nadaljevali ob tabornem ognju, peki hrenovk in plesu. Dan smo zaključili z zadnjim dejanjem krsta in sicer blagoslov animatorjev v bazenčku. Ker smo naslednji dan sodelovali pri sveti maši smo se kmalu za tem odpravili domov. V nedeljo smo se zbrali ob 8.30 v učilnici in izbrali pesmi za obred ter sestavili uvode v mašne dele ter prošnje in zahvale. Naš vikend smo končali s sveto mašo. Kljub nepričakovani spremembi animatorskega vikenda sem preživela lepe trenutke s svojimi soanimatorji.

Maša Wagner

Animatorski vikend se je začel z ABC animatorstvom. Spoznala sem delo animatorja, da si je treba med seboj pomagati in da si animator enostavno zato, ker si lahko. Naslednji dan pa smo se odpeljali v Godovič, kjer nas je čakal prvi del krsta za nove animatorje. To je bil del kopanja in skakanja v vodo. Celotni izlet v Godoviču je bil zelo lep in poln zabave.

Ko smo se vrnili v Dravlje, smo nadaljevali s krstom. Na začetku nisem vedela, kaj me čaka, a je bilo na koncu zelo zabavno in polno smeha. Sledil je kres in veliko plesa.
Na koncu pa še uraden krst z blagoslovom, kjer smo postali pravi animatorji.
Mislim, da smo vsi veseli, da smo postali animatorji.

Ana Zupan

 

Prejšnji prispevek
Praznovanje godu sv. Ignacija Lojolskega
Naslednji prispevek
Naši animatorji ne mirujejo