ANIMATORJI PRODUKTIVNI NA PRIPRAVAH

Novice
Povej naprej!

Draveljski animatorji smo se na sončni prvoavgustovski dan odpravili na malo daljši pripravljalni vikend za naš oratorij v Leničev dom pri Kostanjevici na Krki. Najprej smo spoznavali vsebino letošnjega oratorija z naslovom Bog je z nami, ki je povzeta po knjigi C. S. Lewisa: Potovanje jutranje zarje. Po večerji smo se spoznali z različnimi spoznavnimi ter družabnimi igrami, tako da je večer minil v znamenju zabave in smeha.

Naš petkov dan se je začel z jutranjo telvadbo in zajtrkom. Sledila je duhovna meditacija in osebna molitev. Nato smo svoje znanje o katehezah nadgrajevali ob predstavitvi katehez, ki jo je pripravila soanimatorka Monika. Potem smo se razdelili v 2 skupini in začeli s pripravo naših letošnjih prvih oratorijskih katehez. Popoldan smo se ohladili v Krki. Ob prihodu nazaj smo imeli sveto mašo in večerjo, po njej pa smo si ogledovali čudovito zvezdnato nebo.

Po sobotnem jutranjem obedu smo nadaljevali s pripravo katehez, sledile pa so naše pevske vaje. Po kosilu smo se udeležili svete maše v kapeli, nato pa naredili nekaj gasilskih fotografij. Popoldan smo nekateri spet preživeli ob Krki, drugi pa smo ostali v hiši in se pripravjali na drugi projekt. Proti večeru smo se pomerili v ekipnih igrah ter si tako prislužili jedi z žara. Dan smo zaključili ob gledanju fotografij in prepevanju različnih pesmi ter popevk.

Nedeljski dan smo začeli z zajtrkom in pogovorm o evangeliju tistega dne. Udeležili smo se tudi svete maše v župnijski cerkvi v Kostanjevici na Krki. Popestrili smo jo s prepevanjem mladinskih pesmi. Po njej smo se vrnili v dom, kjer smo pripravili še oratorijske igre. Naša zagretost in ideje so kar švigale iz nas, zato smo nalogo opravili zelo dobro. Po kosilu smo dom še pospravili in imeli zaključno refleksijo. Vsi smo enoglasno potrdili, da smo se v teh dneh imeli zares odlično.

 

V tem kratkem času smo med seboj stkali še močnejše prijateljske vezi ter pripravili res super program za letošnji oratorij. Sedaj čakamo samo še 19. avgust in oratorijske otroke!

 

 

 

Napisala: Miha REMŠKAR in Tjaša MEDVED

Foto: Štefan RAJŠP

Prejšnji prispevek
SPOMINSKA RAZSTAVA DEL SLIKARJA STANETA KREGARJA
Naslednji prispevek
VTISI IZ MAGISA 2013 NA SLOVAŠKEM