ANIMATORJI NA POVEZOVALNO-DUHOVNEM VIKENDU

Novice
Povej naprej!

Letos smo se animatorji odločili, da bomo en vikend imeli duhovno obnovo, obenem pa se še bolje spoznali in se kaj novega naučili.

Zato se je v petek 16. 11. 8 zagretih animatorjev odpeljalo proti Križevski vasi nad Dolskim. V mrzli hiši smo se ogreli z različnimi igrami in bansi. Sledil je resnejši del – razmišljali smo o sebi, o svojih načrtih, ciljih in to predstavili s kolažem slik iz različnih revij in časopisov. Svojo fotozgodbo smo predstavili en drugemu, vmes pa se je že kuhala večerja. Po njej je sledil še 2. del dejavnosti – prav tako s slikami smo poskušali predstaviti naše odnose s prijatelji, sošolci, animatorji, odnose v družini ipd. Ker se kljub različnim dejavnostim še nismo ogreli, smo odšli nadstropje višje v manjšo sobo, kjer smo dolgo v noč prepevali krščanske popevke in se zraven neizmerno zabavali.

V soboto dopoldan sta se nam pridružila še 2 soanimatorja in p. Mio, ki je vodil duhovni del našega vikenda. V tišini smo s Svetim pismom v roki in obdani s sončnimi žarki prebirali in premišljevali o različnih stavkih v Svetem pismu. Nato smo se o vsem tem tudi pogovorili. Ogledali smo si še kratek posnetek in zopet začeli z zanimivim razgovorom. Vse to smo zaključili s sveto mašo. Po zasluženem kosilu pa smo se sprehodili po vasi, obdani s soncem, in se veliko smejali. Popoldan je minil v sproščenem vzdušju ob igrah, pogovoru, petju in kuhanju večerje. Po večerji pa zopet petje in pogovor – nekateri tudi dolgo čez polnoč.

V nedeljo zjutraj smo se odpravili v župnijsko cerkev sv. Helene v Dolsko, kjer smo s tamkajšnjim zborom sodelovali pri sveti maši. Prepevali smo, brali berilo, prošnje in sestavili uvod v oče naš. Vrnili smo se v hišo, skuhali kosilo, pridno vse pospravili in se polni veselja ter lepih spominov vrnili proti Ljubljani.

 

Hvala vsem, ki ste na kakršni koli način pripomogli k temu, da smo se na vikendu imeli res odlično in se še bolje spoznali.

 

 

 

FOTO: Patricija PETERLIN

Prejšnji prispevek
2. DRUŽINSKI LAB-ORATORIJ
Naslednji prispevek
ADVENTNA DUHOVNA OBNOVA ZA ŽUPNIJO