ADVŽ 2020, adventno-božične duhovne vaje v vsakdanjem življenju!

Povej naprej!

»Gospod ti bo naredil hišo …« (2 Sam 7,11)

Sredi koronaprezikušnje prižigamo svečke upanja in pričakujemo Luč. Lačni smo srečanja med seboj in s skrivnostnim Kraljem, ki prihaja. Kako lahko obnovimo hišo (družino, skupnost … svet) sami – in kako jo prenavlja Božič – Jezušček? Kako lahko k temu doprinesejo DVŽ?

Vsakdanja molitev (30 min) ob svetopisemskem odlomku pomaga, da sredi sedanjega ritma korenito pogledam vase in razvijam svojo vero. Izmed štirih sten stopim v bogastvo duhovnih izkušenj med ljudmi, ko se enkrat tedensko preprosto pogovorim v skupini (preko zooma ali skypa ali …), ob tem pa se učim še poslušanja. Bolj podrobno in osebno se lahko pogovorim z usposobljenim duhovnim spremljevalcem (po telefonu, spletu ali v živo), ki mi pomaga ubrati samostojne poti razločevanja notranjih vzgibov in obračanja na Boga.

Program je namenjen začetnikom in izkušenim, starim in mladim. Dobrodošle so tudi mlade družine, ki bi rade skupaj molile ob adventnem venčku in počasi skupaj postavljale jaslice. Tudi, če se še nikdar niste pogovarjali o duhovnih rečeh v skupini in še preko spleta – vsi se učimo, vztrajne molitve, jecljajočih besed in tistih par klikov.

Prijave do torka 24. 11. zvečer.

Voditelj draveljske skupine in kontakt: p. Rok Bečan DJ, rok.becan@rkc.si, 051-766-098

Prvo srečanje skupine bo v četrtek 26. 11. ob 18.30 preko zooma (povezavo dobite preko e-pošte).

ADVŽ bodo potekale do nedelje Jezusovega krsta v januarju 2021.

Več o drugih skupinah in terminih na: https://ignacijevdom.si/events/advz-2020

Štiri navodila za DVŽ na tej povezavi: https://www.zupnija-dravlje.si/upload/filemanager/nedelje-pri-nas/_tiri_navodila_za_DV_.pdf

Prejšnji prispevek
Iskren HVALA p. Primož, p. Egon in p. Albert
Naslednji prispevek
Posnetki prenosov dnevne božje na YouTube kanalu