Advent 2020 v Dravljah

Povej naprej!

Glede običajnih reči v župniji velja tole:

maše z ljudstvom so še vedno odpovedane, lahko pa spremljate prenos maše iz naše župnijske cerkve vsak dan na fb strani Župnija Ljubljana Dravlje: od ponedeljka do sobote ob 17.00, ob nedeljah pa ob 9.00

– prav tako je še vedno prepovedano vsakršno druženje oseb iz različnih gospodinjstev, zato je obhajilo mogoče prejeti le individualno ali kot isto gospodinjstvo po predhodnem dogovoru. Naročanje poteka podobno kot pri zdravniku: vsak dan med 9.00 in 10.00 lahko pokličete v župnijsko pisarno (01 583 00 32) ali se v njej zglasite osebno, lahko pa do 10.00 pošljete tudi elektronsko sporočilo na naslov zupnija.lj.dravlje@rkc.si. 

Podobno kot pri zdravniku se je mogoče naročiti za en teden vnaprej. Med tednom je obhajilo mogoče prejeti zjutraj (od 7.15 naprej) ali zvečer (od 19.00 naprej), ob nedeljah pa načeloma od 10.00 naprej, od 11.30 naprej in od 19.00 naprej. Točen čas (časovno okno za obisk je 2 minuti) pa dobite kot odgovor na vaše naročilo. Lepo vabljeni, da se nam v adventu vsaj ob nedeljah pridružite ob zaslonu med prenosom sv. maše in da se dogovorite tudi za prejem obhajila.

– tudi spoved je zaenkrat mogoča samo po predhodnem dogovoru – za dogovarjanje veljajo isti kontakti in urniki kot glede obhajila.

– poleg že omenjenega vsakdanjega termina med 9.00 in 10.00 so uradne ure tudi v sredo in petek od 17.00 do 18.30, pisarna pa je odprta tudi v nedeljo med 9.00 in 12.00. V pisarni lahko kupite koledarje, naročite maše ali dobite katero koli drugo informacijo v zvezi s trenutnim delovanjem župnije. Na voljo je tudi že kadilo in oglje, v cerkvi pa je na voljo tudi blagoslovljena voda.

 

Glede adventa pa je (zaenkrat) tako:

v Rokovi cerkvi, ki je odprta vsak dan od 7.00 do 19.00, lahko dobite adventni koledar, namenjen pripravi otrok in družin na božič. Za vsak dan je pripravljen kratek odlomek zgodbe o dr. Janezu Janežu, slovenskem zdravniku in misijonarju na Tajvanu. Na sredini zvezka je kartonast vložek, iz katerega se sestavi hranilnik, v katerega naj bi otroci v adventu shranjevali svoje darove za otroke, ki živijo v revščini. Hranilnik z darovi se potem tradicionalno prinese v cerkev na praznik Sv. Treh Kraljev ali na nedeljo po prazniku, župnija pa potem zbrane darove pošlje na Misijonsko središče.

– ker delavnice izdelave adventnih venčkov letos ni mogla potekati v živo, nas naši animatorji vabijo, da predstavimo svoje venčke na župnijski spletni strani. Če nismo mogli biti skupaj v času izdelovanja, stopimo skupaj z fotografijami – mogoče se pa komu porodi še kakšna dobra ideja.  Fotografije izdelave in izdelanih vaših adventnih venčkov pa nam pošljite na naš spletni naslov zupnija.ljdravlje@gmail.com, ali na FB messenger @zupnijadravlje do nedelje, 29.11.2020 zvečer

 – v pričakovanju obiska sv. Miklavža vabimo vaše otroke, da dobremu možu narišejo kakšno risbico, sestavijo pesmico ali napišejo nekaj prijaznih besed, vas pa, da to spravite do p. Egona do torka, 1. 12., zvečer: lahko poslikate ali poskenirate ter pošljete p. Egonu na e-naslov ehribersek@gmail.com, lahko pa izdelek pustite tudi v poštnem nabiralniku pred župniščem s pripisom “za p. Egona”. Miklavž se bo letos oglasil samo na daljavo, preko spleta, v soboto, 5. 12., ob 16.30.

– v adventu vas še posebej povabimo, da se ob vencu kdaj zberete kot družina, prižgete ustrezno število sveč ter skupaj zmolite molitev Angel Gospodov, ob kateri se spominjamo dogodkov pred Jezusovim rojstvom ter se tako pripravljamo na praznik njegovega rojstva. 

pri nedeljskih mašah na štiri adventne nedelje bomo premišljevali o štirih držah/krepostih, ki naj bi jih razvijali oziroma bili nanje pozorni še posebej v adventnem času (dobrodelnost, upanje, veselje, vera). Vabljeni, da se nam pridružite preko spleta, da bomo vsak na svojem domu, a v molitvi povezani lahko Bogu rekli “Hvala.”

Prejšnji prispevek
Adventni venčki animatorjev
Naslednji prispevek
Naši adventni venčki