22. Ljubljanski maraton v Dravljah

Novice
Povej naprej!

Proga letošnjega Ljubljanskega maratona je potekala tudi po cestah naše župnije. Za prijetno vzdušje ob progi je poskrbela godba na pihala, za okrepčilo tekačem pa Turistično društvo Dravlje. Najhitrejši tekači so potrebovali do Dravelj devetintrideset minut, ostali pa malo več. Med tekači je bilo kar nekaj Draveljcev. Nekateri so bili tako hitri, da jih v množici tekačev fotografski objektiv ni ujel. Skozi Dravlje so tekači premagovali trinajsti kilometer proge, ki pa jim bo ostal v prijetnem spominu, zaradi veselega vzdušja mnogoštevilnih navijačev.

Pri dopoldanskih svetih mašah smo za vse letošnje tekače molili:

“Tisti, ki zaupajo v Gospoda, obnavljajo svojo moč, vzdigujejo trup kakor orli, tekajo, pa ne opešajo, hodijo, pa ne omagajo”. (Iz 40,31)

Močni in zvesti Bog, prosimo te, blagoslovi vse, ki se bodo danes udeležili Ljubljanskega maratona. Bodi z njimi. Spremljaj jih in podpiraj. Poplačaj njihov trud in vztrajnost. Varuj jih poškodb in vlij spoštovanje drug do drugega, da bodo med seboj povezani in bodo tako nosilci miru in ljubezni. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Draveljski duhovni večer z dr. Andrejem Capudrom
Naslednji prispevek
Vsi sveti 2017 v naši župniji