ŽUPNIKOVO SLOVO

Novice
Povej naprej!

V nedeljo 1. junija, se je pater Ivan Bresciani kot župnik poslovil od župnije in župljanov. Pri dopoldanskih mašah se v nagovoru zahvalil za kratka tri leta, ko je opravljal službo župnika, in podelil nekaj vtisov o draveljski župniji: o njeni medsebojni povezanosti, o njeni duhovni globini in o njenih številnih talentih. Povedal pa je tudi, da župnikovanje, predvsem v začetku, ni bilo najlažje. Zato je prosil, da novemu župniku vsi stojijo ob strani in ga podpirajo pri njegovem delu za skupnost.

Ob koncu župnijske maše se je v imenu župnije od p. Ivana  poslovila ga. Darja Silan, ki je v kratkem nagovoru je poudarila njegovo skrb za župnijo ter iskrenost “do konca”, zakonca Gorenc pa sta p. Ivanu izročila šopek, album z izbranimi fotografijami ter kovček z mašnim priborom.

Pri družinski maši pa sta sledili še dve slovesi: Tadeje Dobre, ki po šestih letih zaključuje vodenje Male jate, in Benjamina Bevca, ki po dveh letih pastoralne prakse odhaja v Pariz na študij teologije.

Ob 11.20 je na župnijskem dvorišču potekal koncert Male jate, nato pa piknik, ki se je nadaljeval do poznih popoldanskih ur.

 

Avdio posnetek zahvale pri župnijski sv. maši

 

Foto: Štefan Rajšp in Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
SLOVO P. IVANA OD ŽUPNIJE KOT ŽUPNIKA
Naslednji prispevek
P. MIRAN ŽVANUT UMEŠČEN ZA ŽUPNIKA