Župnija poje

Novice
Povej naprej!

Da je v naši Draveljski župniji vedno kaj dogajanja vemo prav vsi. Tokrat pa smo poleg dogajanja podkrepili naše srečanje še z dobrodelno noto. Vsi dravlejski zbori so se združili z namenom, da bi nekomu omogočili boljše in dostojnejše življenje. V hvaležnosti za vse prejeto smo se zbrali za dva namena; prvi del bo šel za obnovo strehe naše nove cerkve ter za obnovo župnijske dvorane, ki jo je lani prizadela poplava. Drugi del pa bomo podarili Slovenski karitas za projekt “Stopimo skupaj za Ukrajino.”

Ko sem vstopila v cerkev, me je prevzel občutek hvaležnosti, da smem biti del takšnega občestva. Toliko talentov, toliko znanj, toliko lepega. Pestrost večera je bila velika – od najmlajših s prisrčno pesmijo Rudolf in saksofonom kot spremljavo, preko množice mladih, ki so znali pričarati vzdušje tako s posvetno kot cerkveno pesmijo. Dva benda sta nam s svojim programom pričarala vzdušje veselja, Sara Torbiš in Klara Svetina pa z Ave Marijo kanček angelskega. Za zaključek je mešani pevski zbor Stopinje pričaral še pravo božično vzdušje in nam z argentinskim pridihom pospešil ritem srca.

Znani dramatik William Shakespeare je nekoč rekel – glasba je hrana ljubezni. Tudi tokrat se je izkazalo, da to drži, saj glasba ne pozna meja in združi prav vse. Prelep večer ni polepšal dneva samo udeležencem, ampak je prinesel tudi konkretne sadove tako v Ukrajini kot tudi v naši župnijski cerkvi. 

Hvala vsem nastopajočim, da ste z nami delili talente. Pa, z veseljem, še kdaj. 🙂

zapisala: Eva Strajnar

Posnetek glasbenega večera:

 

Prejšnji prispevek
Gost Draveljskega duhovnega večera je bil Aleš Čerin
Naslednji prispevek
Pridi tja, kjer je Najsvet(l)ejše