Zborovarium na intenzivnem pevskem vikendu

Novice
Povej naprej!

Bilo je v začetku pomladi, ko smo se prvič dobili na pevski vaji za poroko. Kar na enkrat je prišel začetek julija, ko smo s svojim ubranim petjem polepšali poročni dan pevke in inštrumentalista našega zbora. Presenetili smo ju tudi z eno skladbo zasedbe Dream Theater, ki smo ji seveda priredili besedilo. In ker smo takrat vsi zelo uživali, smo se enoglasno odločili, da to ne sme biti naš zadnji projekt. Iskali smo primeren dogodek, na katerega bi se lahko skupaj pripravljali … in smo ga našli: sveti večer! Zagrizeni posamezniki so seveda šli takoj v ‘akcijo’. 

Začelo se je s poslušanjem pesmi zgoraj omenjene zasedbe ter iskanjem primernih skladb za posamezne mašne dele. Ko so bili naslovi izbrani, smo se nekateri pevci in pevke podali v prevajanje in prirejanje besedil, drugi pa so se ukvarjali s pisanjem not. Sredi oktobra smo imeli prvo pevsko vajo. To ni bila običajna vaja – poslušali smo namreč originalne posnetke, obenem pa poskušali peti slovensko besedilo ter sproti iskati večglasne melodije. Kaj kmalu smo ugotovili, da bomo imeli z zastavljenim projektom veliko dela, zato smo se odločili, da se odpravimo na pevski vikend.

Med 11. in 13. novembrom 2016 smo se zbrali v Gorah nad Idrijo. Petkov večer je bil namenjen spoznavanju in nekaj ur je že bila sobota, ko je po hiši še vedno odmeval smeh. Obenem smo izbrali tudi ime zbora, in sicer: ZBOROVARIUM (po znani pesmi skupine Dream Theater Octavarium). Sobota in nedelja pa sta bili v znamenju intenzivnih pevskih vaj. V ločenih sobah smo vadili pevci in inštrumentalisti, v soboto zvečer pa smo imeli prvo skupno vajo; prvi vtis je bil fenomenalen. V nedeljo dopoldan smo nekaj malenkosti še popravili, potem pa se na skupni vaji zopet prepričali, da smo na dobri poti, da bomo pripravili zares lepo in posebno mladinsko božično sveto mašo. 

Polni navdušenja in zagnanosti smo se v nedeljo popoldan odpravili domov. A ker do božiča ni več daleč, bomo zdaj vsako nedeljo pridno vadili, da bomo izpilili vse izbrane skladbe ter jih zapeli in zaigrali tako, kot smo si zamislili. Mladinska maša z božičnico ob 21.00 bo na sveti večer zares posebna, a prepričani smo, da bojo pesmi vsaj malo tudi vam priprasle k srcu – tako kot so ta vikend nam.

 

P. S.: Fotografije zares niso kvalitetne, a toliko bolj so bile kvalitetne in produktivne naše vaje. 🙂

 

FOTO: Maja Selko, Tjaša Medved, Katja Čarman

Prejšnji prispevek
Kateheti smo bili v Prekmurju
Naslednji prispevek
Adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju