Zaključek veroučnega leta malo drugače

Novice
Povej naprej!

Vse že diši po počitnicah in s soncem obsijana praznična binkoštna nedelja je bila letos ravno pravšnja za zaključek veroučnega leta. Župnijska katehetska ekipa nas je starše in otroke presenetila z vabilom na skupno druženje na župnijskem vrtu.

Praznična maša je bila ravno pravšnja za uvod v zaključek, tisti glavni, najbolj vesel in radosten del pa je prišel po maši. Starši smo se skupaj z otroci zbrali na župnijskem vrtu. Najprej nam je v oči padla zelo lepa, prostorna in zračna nova zunanja učilnica. Kljub vročemu dnevu, smo si poiskali senco in počakali na prihod patra Primoža, ki je vrtno učilnico blagoslovil. Obred so s pesmijo ob pomoči animatorjev popestrili tudi nekateri letošnji birmanci. Upajmo, da bo učilnica služila svojemu namenu in v svojo hladno senco že letošnje poletje privabila kopico mladih in otrok.

Po blagoslovu se je župnik, pater Primož, zahvalil katehetski ekipi. Prav vsi kateheti in katehistinje pa so nam povedali še kakšno lepo misel o svojem delu z otroci. In končno so otroci dočakali tisti trenutek, ko so prejeli spričevalo in z njim lahko potrdili, da so se res začele veroučne počitnice.

Uradni del zaključka se je približal koncu in prijetne vonjave so naznanjale najboljši del – praznični piknik. Prav vsi smo si lahko postregli z dobrotami z žara, se posedli v senco in se okrepčali. Otroci in mladina so se igrali, starši pa smo klepetali in sklepali nova poznanstva.  Sonce je pripekalo, družba je bila enkratna in prav nikomur se ni mudilo v zavetje svojih domov. Bilo nam je lepo…

Gospod Primož, gospod Egon, sestra Sabina, Katja in Anamarija hvala vam za prav vsako veroučno uro. Otroke bogatite z znanjem in jim dajete priložnost, da rastejo v veri. Hvala vam, da jim pomagate iskati tisto pravo pot v življenju in imate za njih vedno odprta vsa vrata in vratca, predvsem pa svoje srce. Bog vam povrni.

Hvala tudi prav vsem očkom in mamicam ter preostalim, ki so priskočili in neumorno pomagali ter skrbeli za vse želodčke in grla.

In predvsem hvala našim patrom, da so nas združili in nam na sončno praznično binkoštno nedeljo  odstopili vrt, kjer smo se skupaj družili.     Breda R.


Prenos slovesne svete maše na RTV Slovenija:

Na binkoštno nedeljo, smo se veroučenci, kateheti in starši po družinski sveti maši zbrali na župnijskem vrtu. Bil je čudovit, sončen dan, ravno pravšnji za piknik ob zaključku veroučnega leta.

Na začetku našega srečanja je p. Primož blagoslovil novo postavljeni paviljon. Kot je poudaril v svojem nagovoru, bo ta v prvi vrsti namenjen župnijskemu občestvu za razna srečanja. Po blagoslovu, katerega je obogatilo tudi petje in igranje mladih, so sledile zahvale katehetom in katehetinjam: s. Sabini, Katji, Anici, p. Egonu in p. Primožu. Vsak izmed njih je povedal tudi nekaj besed spomina na letošnje veroučno leto ter veroučence. Tedenska srečanja so bila poučna, prijetna in zabavna. Vsi pa so bili enotni, da so se otroci v času veroučnih ur, starejši med njimi pa tudi preko mesečnih udejstvovanj v župniji, še dodatno povezali med seboj.

Nato je sledil piknik. Z veseljem smo združili moči ter z dobro voljo poskrbeli za pripravo jedače in pijače. Prijetno druženje smo zaključili v popoldanskih urah, hvaležni za duhovno in materialno obilje, ki nam ga je naklonil naš Gospod.  Urška A.G.


Blagoslov paviljona:

Po dveh letih koronskih ukrepov, ter spletnih katehetskih in župnijskih aktivnosti, čutim kako nam prija, da se spet lahko množično srečujemo v draveljski cerkvi in otroci lahko spet molijo s sklenjenimi rokami Očenaš okrog oltarja. In v tem času korone je na župnijskem vrtu “zrastel” nov paviljon, ki smo ga to nedeljo po maši blagoslovili in tako predali uporabi.

Zelo mi je bilo všeč, da smo katehetsko leto to nedeljo zaključili s piknikom na dvorišču, v občestvu s kateheti in drugimi starši, ki se celo leto srečujemo na dvorišču pred župniščem, pri nedeljskih družinskih mašah in raznih obredih. Hvala vsem, ki so se angažirali in so pripravili piknik, pekli, stregli. Lepo je videti in doživeti skupaj župnijsko občestvo, s kom kaj poklepetati, koga na novo spoznati. Pomembno sem mi zdi graditi občestvo, ki potujemo skupaj na zemeljski poti h Gospodu!   Miran H.


 Zahvale:

 

 Foto: Miran Hergula, Marko Medvešek


Prejšnji prispevek
Dela na cerkveni strehi se nadaljujejo
Naslednji prispevek
Romanje k sv. Roku