Zaključek veroučnega leta

Novice
Povej naprej!

Nas sončno nedeljo Svete Trojice smo letos zaključili veroučno leto. Pri družinski sveti maši smo se zbrali kateheti, otroci in njihovi starši. Skupaj smo se zahvalili za skupaj preživete skupne ure tega veroučnega leta. 

Po sveti maši pa smo se preselili na župnijski vrt in igrišče, kjer smo se skupaj poveselili, prejeli spričevala in se okrepčali ob dobrotah.

Vtisi katehetov:

Letošnje katehetsko leto je bilo enostavno lepo, zabavno in sproščeno. Nabralo se je kar nekaj lepih spominov in celo idej za izboljšavo v naslednjem letu. Moram reči, da mi verouk res čudovito popestri vsak teden, bodisi s tem, da me veroučenci preizkusijo in izzovejo, največkrat pa s tem, da so me napolnili z navdušenjem do dela, da se je poznalo še kar nekaj dni kasneje.

Z letošnjim veroučnim letom sem zelo zadovoljna in res še enkrat hvala vsem staršem za res lepe in spodbudne besede ter za vaše čudovite otroke.

Katja Čarman

 

V veroučnem letu, ki smo ga zaključili, sem se srečevala z otroki 1. in 2.razreda. Med njimi in z njimi, mi je bilo zelo lepo. Naše veroučne ure so potekale veselo, sproščeno, živahno.

Njihov svet je poln igrivosti, veselja do življenja in zdrave radovednosti. Vedno smo se razveselili drug drugega. Lepo mi je, ko sem videla, kako so bili dovzetni za vse dobro in lepo.

Najbolj pa mi ostaja v spominu: 1. kako so doživljali, da nas ima Bog resnično rad, ko smo se pripravljali na praznik Jezusovega rojstva in 2. kako so bili ob Veliki noči veseli, da je Jezus močnejši od smrti, saj je smrt premagal in vstal od mrtvih! Bogu hvala za njihovo resnično, preprosto in otroško vero! Naj to, kar je bilo posejano v njihova srca, raste in obrodi sad!

Hvala vam, dragi veroučenci 1. in 2. razreda! In hvala vam, dragi starši!

s. Sabina Vakselj

 

Kljub temu, da sem se v to šolsko leto podala kot oseba, ki ni imela namena za kratek čas postati katehistinja, je očitno Bog imel drugačen načrt. Usmerjanje in vodenje majhne skupine četrtošolcev mi je bila v veselje in tudi v izziv. Vsakokrat, ko sem prišla na dvorišče in zagledala njihove nasmejane obraze, medtem ko so brcali žogo, je moj dan postal lepši. Ugotovila sem, da je vsebina verouka pomembna, dosti bolj pa je pomemben odnos, ki se ustvari v skupini in odnos med mano in vsakim posameznikom. Presenečali so me tudi z njihovimi pestrim vprašanji in navdušenjem nad stvarmi, ki so meni že zdavnaj postale samoumevne. Res sem uživala, ko smo preko 10 zapovedi in zgodb Stare zaveze spoznavali Boga in se pogovarjali o njegovi neizmerni ljubezni do nas. Sem pa od teh ur tudi odnesla veliko. Iskanje načinov, kako otrokom približati molitev, kako jim na prvi pogled dolgočasno snov predstaviti z zanimanjem in predvsem kako ohraniti pozornost ter koncentracijo so mi bile v izziv. Res sem hvaležna, da mi je bilo zaupano nadomeščanje, predvsem pa sem hvaležna za vse nove stvari, ki sem se jih lahko naučila.

Zarja Gajšek

 

Letošnje leto je bilo tako kot vsa leta prej, super. Na verouk sem prihajala vesela, polna energije in to je bil čas v katerem sem uživala. Otroci so bili radovedni, živahni in zdi se mi, da so radi prihajali na verouk. Spoznali smo 10 božjih zapovedi, se naučili zakaj nam Bog daje ta pravila, to pomoč, do srečnejšega življenja. Moj cilj je bil, da se otroci zabavajo in spoznajo, da nam Bog daje zapovedi, ne zato da bi nam povedal česa vse ne smemo, ampak to kako bomo s tem, ko Ga poslušamo in upoštevamo, živeli srečnejše življenje. Poleg tega smo si ogledali par filmov, šli na kakšen sprehod, šli na igrišče, imeli verouk zunaj in moja največja želja je da si otroci zapomnijo to veroučno leto kot zabavno in si bodo želeli še naprej prihajati. Njihova radovednost in “težka” vprašanja so dala tudi meni kdaj močno misliti in še jaz sem se kdaj vprašala zakaj je temu tako, skupaj smo našli odgovor in teh trenutkov nebi dala za nič na svetu.

Anamarija

Foto: Marko Medvešek

Prejšnji prispevek
Glasbeno potovanje po argentinski kulturi
Naslednji prispevek
Sveta maša in procesa na praznik sv. Rešnjega telesa in krvi