Zahvalna nedelja v Dravljah

Povej naprej!

V Dravljah je danes poseben dan. Poleg zahvaljevanja za vse dobrote, ki jih prejemajo po ljudeh iz narave in v najrazličnejših oblikah, praznujemo tudi praznik zahvaljevanja zakonskih jubilejev, za 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 60 in celo 70 let skupne poti v zakonu. V Dravljah smo tega res lahko veseli in Bogu hvaležni za vse mlade in starejše zakonce, kar je zagotovilo ohranjanja pestre župnijske skupnosti – občestva. To dokazuje tudi udeležba pri svetih mašah, predvsem pri družinski maši, kajti sv.maša – evharistija je vrhunec zahvaljevanja za vse, kar smo in kar po Božji dobroti tudi imamo.

Čeravno nas današnja Božja beseda ni neposredno nagovarjala k zahvaljevanju, se je iz homilije dalo razbrati, kako potrebno, koristno in dobro vplivajoče na življenje je ZAHVALJEVANJE. V kateri koli zvezi, še posebej pa v zakonski, je potrebno nenehno usklajevanje in razumevanje. V homiliji je bila poudarjena hvaležnost za zgled vztrajnosti in trdnosti v zakonu, zahvaljevanje za življenje, ki ga živimo zakonci in kot takega posredujemo naslednjim rodovom.

Kahlil Gibran v Preroku pravi: »Kaj pa zakon, Učitelj? In On je odgovoril: »Podarita si srca, toda ne izročite jih drug drugemu v posest. Kajti le roka Življenja zmore zaobseči vaša srca. In bodite skupaj, pa le ne pretesno: kajti vsaksebi stoje stebri v svetišču in hrast in cipresa ne moreta rasti v senci drug drugega. V vašem sožitju naj bo dovolj prostora in naj med vami zaplešejo vetrovi neba.«

Po sveti maši, pri kateri smo navdušeno zapeli ZAHVALNO PESEM, je sledilo fotografiranje in druženje na trgu sv. Roka. Ob pripravljenih dobrotah, kapljici in prijetnem klepetu je posijalo tudi sonce.

Bogu hvala za vse!

Prenos svete maše:

Besedilo: Marija Šterbenc

Foto: Marko Medvešek

Prejšnji prispevek
Zahvalna nedelja 2023
Naslednji prispevek
Vabljeni na glasbeni večer s skupino Alabaster