Za nami je zahvalna nedelja in praznovanje zakonskih jubilejev

Novice
Povej naprej!

Sončno jesensko jutro je samo po sebi pripomoglo k zahvaljevanju za vse, kar imamo in kar smo.

Ko stopiš v svetišče, v katerem skozi modrino stekel sončni žarki govorijo o lepoti stvarstva, spodbujajo duhovno naravnanost, si ne moreš si kaj, da si vsaj v mislih ne bi priznal KAKO LEPO!

Ko je gospod župnik povabil zakonske pare – jubilante, naj z njim pristopijo k oltarju, je bil to poseben obred, »greva, stopava za teboj, da darujeva, se darujeva in se zahvaljujeva za vse, kar sva na skupni poti zmogla narediti dobrega in za vse, kar sva se zmogla drug ob drugem naučiti in za vse, kar nama je Bog v času zakona podaril. Otroke, vnuke, znance in prijatelje. Za vse BOGU HVALA!

Občestvo, ki je bilo prisotno je to zahvaljevanje čutilo. K posebno  lepemu vzdušju pa je pripomogel zbor Stopinje, ki je prepeval izredno melodične  ZULU pesmi Južnoafriških črncev.

V homiliji je gospod župnik govoril predvsem o zahvaljevanju. Poudarki iz psalma 139,  …hvalim Te, ker sem tako čudovito narejen, ker so čudovita Tvoja dela….., so  segli do srca.    

V,  za to priložnost posebej prilagojenem obredu, je gospod župnik po pridigi vsem jubilantom čestital, izročil šopke, jih blagoslovil in zaželel blagoslova v prihodnje.  Z zahvalno pesmijo in druženjem po maši na trgu sv. Roka, je tako za nami še en lep dogodek, ki zgovorno priča, da je zares veliko razlogov, da se BOGU NENEHNO ZAHVALJUJEMO.

Letošnji jubilanti so:

Marija in Andrej Horvatič, 5 let

Ana in Matjaž Sova, 10 let

Mojca in Krištof Koman, 15 let

Lily in Matija Kotar, 20 let

Marjetica in Ivan Škrlec, 20 let

Anica in Rado Birsa, 30 let

Alenka in Franc Gabrovšek, 35 let

Irena in Tomaž Horvatič, 40 let

Danica in Jože Zamuda,  40 let

Frančiška in Božo Erjavec, 45 let

Bernarda in Frančišek Primec, 45 let

 

Besedilo: Marija Štrebenc

Foto: Primož Podobnik

Prejšnji prispevek
Župnijska Karitas je romala k sveti Neži
Naslednji prispevek
V ministrantske vrste sprejeti štirje fantje