Vtisi z birmanskega vikenda

Novice
Povej naprej!

V petek smo se z avtobusom odpeljali v Log pod Mangrtom. Po večerji smo si pogledali film. V soboto zjutraj, po jutranji telovadbi in zajtrku, se je začel orientacijski tek, pri katerem smo izvedeli nekaj več o skupinah, ki delujejo v naši župniji (animatorji, skavti, jasličarji…). Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga skupaj preživeli v igranju družabnih iger. Popoldne so animatorji proti birmancem odigrali igro roverček, v kateri so nas animatorji premagali. V nedeljo so prišli po nas starši in se skupaj z nami udeležili maše in kosila. Ta vikend sem se zelo zabavala in se tudi kaj novega naučila.

Besedilo: Ana Kranjc Praprotnik

 

Preden smo se odpravili na pot, sem imel razne pomisleke glede tega, kako bo. Spraševal sem se, ali se je res splačalo, da bom zamudil skavtski vikend. Od trenutka, ko sem stopil na avtobus, je bilo moje vprašanje razjasnjeno: na vikendu bo super.

Pot mi je med pogovorom s prijatelji hitro minila, klub temu da mi je bilo proti koncu slabo. Ko smo se namestili, razjasnili hišni rad in povečerjali, smo si ogledali čudovit film »Miracles from heaven«.

Naslednje jutro pa se je začelo za res. Prejšnji dan smo se razdelili v pet skupin, ki so imele imena po cerkvah sveta. Sam sem bil v skupini Carigrad. V bistvu sem bil vesel, da smo bili v skupinah, saj sem bil »prisiljen« v to, da se družim s tistimi, ki jih pri verouku ne videvam. Z njimi sem se dodobra spoznal šele med orientacijo, ki je potekala dopoldan.

Po kosilu smo imeli večinoma do večerje prosti čas. To sem izkoristil za različne igre s prijatelji. Pred večerjo smo imeli še sveto mašo, potem pa se je dan počasi zaključeval.

Naslednji dan smo se skupaj s starši udeležili svete maše in po kosilu odšli vsak proti svojemu domu.

Na vikendu je bilo res super, še sploh pa je bila dobra hrana (pohvala Teji in Katji!). Tudi ostali animatorji so bili super. Skratka vse je bilo super.

Besedilo: Janez Nagode

 

Prvi dan so nas toplo sprejeli animatorji in nam vzeli telefone. Po pravici povedano sem uživala brez telefona. Gledali smo zelo prikupen, a istočasno žalosten film »Čudež iz nebes«. Vsakega se je malo dotaknil. Hrana je bila zelo dobra (kuhali so animatorji), boljša kot na taborih. Čeprav sem imela tri odeje, me je še vseeno zeblo, a pri srcih nam je bilo lepo, saj smo se ves čas zabavali in uživali. Jutra so me najbolj ubijala. Orientacija mi ni bila preveč všeč, ker smo se morali določene stvari naučiti. Bil pa mi je všeč svež zrak in prelep razgled na gore. Zadnji dan, po maši so nas starši pričakali z dobrotami, ki smo jih imeli za kosilo. To izkušnjo bi definitivno še ponovila, ker je bilo zelo lepo.

Besedilo: Tea Kobe

 

V petek smo odšli na prvi birmanski vikend v Log pod Mangartom. Prišli smo pozno zvečer in se namestili v sobe. Pred večerjo smo se razdelili v skupine po imenu različnih cerkva: Korint (v kateri sem bil jaz), Rim, Carigrad, Jeruzalem in Efez. Po okusni večerji smo pogledali film, ki je govoril o deklici, katera je bila hudo bolna in je čudežno ozdravela.

Zjutraj smo se s težavo zbudili in odšli na jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo izdelali plakate o cerkvah, po katerih so se imenovale naše skupine. Potem smo se odpravili na orientacijski pohod, pri katerem smo spoznavali različne skupine, ki delujejo v župniji Dravlje (animatorji, skavti, jasličarji, pritrkovalci…).

Po kosilu smo imeli napeto tekmo roverčka proti animatorjem. Čeprav smo zgubili nas to ni ustavilo, da bi se zabavali. Po igri smo se vrnili v dom, kjer smo imeli nekaj prostega časa, nato pa smo kar v skupnem prostoru imeli mašo, pri kateri smo natančno spoznali dele maše.

Po večerji se nas je nekaj odpravilo na nočni pohod, pri katerem smo odšli v jamo, katera je bila na žalost poplavljena.

V nedeljo zjutraj smo po jutranji telovadbi in zajtrku spakirali in po skupinah pospravili dom. Pri maši smo našim staršem predstavili plakate. Moja skupina je brala tudi prošnje. Sledila je gostija in odhod domov.

Besedilo: Tim Kavčič

Prejšnji prispevek
Jesenovanje čete Divjega Medveda
Naslednji prispevek
Vabilo na Večer z Andrésom Vombergarjem