Vsi sveti 2022 v naši župniji

Novice
Povej naprej!

Praznik vseh svetih je vesel praznik, ki vlije vsako leto veliko tolažbe in poguma vsem, ki so podali na pot Kristusovih blagrov, da morejo s potrpežljivostjo in ljubeznijo zmagovati nad svojimi notranjimi in prav tako zunanjimi bridkostmi in težavami (prim C 8). To je slovesni godovni dan naših dragih, v Kristusu starejših bratov in sester, ki so jih dober boj izbojevali, tek dokončali, vero ohranili (prim. 2 Tim 4,7). Zdaj se delajo v neizrekljivem in veličastnem veselju (prim. 1 Pt 1,8), s svojim zgledom svetijo tudi nam, kažejo, kako priti do zmage ter nas podpirajo s svojo priprošnjo, ki je v zelo veliko oporo naši slabosti. Bogoslužje potujoče Cerkve se na ta praznik pridružuje nebeški Cerkvi in z njo vred poveličuje Gospoda, ki je vir svetosti in slave izvoljenih.

************************************************ ** ******

Na predvečer praznika vseh svetih v ponedeljek, 31. oktobra, so se zbrali mladi k molitvi za vse naše rajne. S Trga svetega Roka so se v procesiji s svečkami v rokah in molitvijo na ustnicah in v srcu odpravili na pokopališče. 

************************************************ ** ******

Na sam praznični dan pa smo se po popoldanski sveti maši tudi ostali verniki zbrali na draveljskem pokopališču, kjer smo ob molitvi še blagoslovili grobove. 

Veliko je plačilo v nebesih

Iz svetega evangelija po Mateju (Mt 5,1-12)

Ko je Jezus videl množice, je šel na goro, in ko je sedel, so stopili k njemu njegovi učenci. Začel jih je učiti: »Blagor ubogim v duhu, kajti njih je nebeško kraljestvo. Blagor krotkim, kajti ti bodo deželo posedli. Blagor žalostnim, kajti ti bodo potolaženi. Blagor lačnim in žejnim pravicam, kajti ti bodo nasičeni. Blagor usmiljenim, kajti ti bodo usmiljenje dosegli. Blagor čistim v srcu, kajti ti bodo Boga gledali. Blagor miroljubnim, kajti ti bodo Božji otroci. Blagor tistim, ki so zaradi pravice preganjani, kajti njih je nebeško kraljestvo. Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali in preganjali in vse hudo zoper vas lažnivo govorili.Veselite in radujte se, kajti veliko je vaše plačilo v nebesih.«

Molitev ob obisku pokopališča

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen

O Bog, slava vernih in življenje pravičnih, odrešeni smo s smrtjo in vstajenjem tvojega Sina Jezusa.

Našim vernim rajnim, ki so verovali v skrivnost vstajenja, podelili veselje prihodnjega blaženstva.

Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojemu Sinu, ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj.

Prejšnji prispevek
Gost draveljskega duhovnega večera je bil Ivan Esenko
Naslednji prispevek
Praznovanje zakonskih jubilantov na zahvalno nedeljo