Voščilo za veliko noč 2017

Povej naprej!

Drage župljanke in župljani,

Francoski duhovnik, kapucin Abbé Pierre se v svoji knjigi »Moj Bog … Zakaj?« sprašuje, zakaj Jezus ni ostal med nami. Zakaj ni še naprej delal čudežev, nas poučeval? Kakšen uspeh bi doživel v našem času, ki je ves v znamenju medijev! Vsi bi ga hoteli videti, se ga dotakniti, vsi bi želeli, da nas ozdravi, a njegovim besedam ne bi zato nič pozorneje prisluhnili, o njih ne bi nič bolj poglobljeno razmišljali. Če želimo navezati z Gospodom intimen, ponotranjen in ljubezni poln odnos, moramo zapreti telesne oči in odpreti oči srca. To je razlog, zakaj od mrtvih vstali Kristus ni ostal na Zemlji na viden način.

Ponuja se nam, a srečamo ga lahko le, če prisluhnemo srcu, notranjosti in tihi molitvi. Krščanstvo je srečanje osebe z osebo. Gre za intimen odnos z Bogom, ki me vodi do odnosa z drugim.

To je velika noč, ko Kristus premaga smrt in me vodi v življenje, me osvobodi vezi grehov, ki so močnejše od samega trpljenja, pravi Thomas Merton. Kristus daje smisel mojemu življenje, brez drog, alkohola in drugih substanc. Vstopa v odnos z menoj, da me povede k sočloveku.

To želim tudi vam, drage župljanke in župljani, da bi v veliki noči, ko se razbijejo vrata smrti, znali tudi mi razbijati pregrade, ki nas ločujejo od Boga, drug od drugega in od življenja, pregrade, ki nas zapirajo v svoj svet. Naj vas velika noč, zmaga življenja nad smrtjo odpre življenju in povede med ljudi, v odnose, kjer je prostor za ljubezen in veselje.

Draveljska župnijska ekipa in jezuitska skupnost

vam želimo vesele in blagoslovljene

Prejšnji prispevek
Veliki teden 2023
Naslednji prispevek
DEKANIJSKI KRIŽEV POT K SV. MARJETI