Vabljeni na koncert Podarjam ti pesem

Povej naprej!

V torek, 26. decembra vabljeni na koncert “Podarjam ti pesem”, ki ga bodo izvedle sopranistka Mojca Bedenik, pianistka Maja Dobrila Vukša in poetinja Špela Sečnik.

“Ob božičnem času vam podarjamo koncert z naslovom PODARJAM TI PESEM, kjer vam bomo predale čudovite pesmi iz opere, operete, filmov, ki govorijo o moči ljubezni, ki povezuje naša srca z vsemi živimi bitji ter božične pesmi, ki nam pričarajo moč in radost notranjega rojstva. Med zapetimi pesmimi, ki jih bo pela Mojca Marija Bedenik, ob klavirski spremljavi Maje Dobrila Vukša, bo pesnica Špela Sečnik podelila z nami svojo globoko poezijo iz njene knjige Nežna moč. Naj ljubezen teče od srca do srca na valovih pesmi.”

Koncert bo po večerni sveti maši ob 19.45 v novi cerkvi.

Mojca Marija Bedenik – Jaz sem pevka, sopranistka, starodavna tkalka zvokov in učiteljica petja po poklicu in tudi po poklicanosti moje duše. Petje je moje veselje, moja strast. Skozi mene se skozi pesem in svetlobne zvoke, ki prihajajo čez mene steka vesolje in kode ljubezni in svetlobe, ki se pretakajo in sidrajo tja, kamor je potrebno. Moje poslanstvo je, da duše spremim v Svetlobo, v drugo dimenzijo, sem most med »zemljo in nebom« – torej, na pogrebih s pesmijo pospremim dušo, da svobodna prestopi. Izvajam individualne in skupinske pevsko-zvočne terapije. S petjem in zvoki se osvobodijo in prečistijo vsa telesa in življenja- toliko, kolikor vsak lahko sprejme in je pripravljen. Vsi smo vedno na pravem mestu in srce začuti kdaj je pripravljeno za nov korak. Po končanem študij glasbene pedagogike in solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, sem začela obiskovati ure petja pri italijanskem maestru Alessandru Svab in sodelovala v njegovi mednarodni Accademii Lirica Santa Croce. Z njimi sem pela glavni vogi v operi Gianni Schichi in L’Elisir d’amore. Izvajam koncerte in nastope po Sloveniji in tujini, z različnimi zasedbami.S kvintetom Dori sem v novembru 2003 posnela in izdala zgoščenko Slovenske narodne pesmi, a cappella za solo sopran in moški kvintet. Petje poučujem na Glasbeni šoli Radovljica. Moje darilo je moj glas in vse vibracije, zvoki in melodije, ki prihajajo skozi mene.Naj vam odpirajo srce, vas čistijo, polnijo in napolnijo srce z ljubeznijo in vsemi darili, ki jih nosite v sebi.

Maja Dobrila Vukša je diplomirana pijanistica.
Pri svojem delu je pogosto spremljala in sodelovala s številnimi umetniki ter nastopala kot izvajalka v številnih zasedbah in kot solistka. Vodila je več različnih pevskih zborov. Glasba teče po njenih žilah, uživa pa v vsakem koncertu in sodelovanju z drugimi izvajalci.

Špela Sečnik – sem človek, ki raziskujem svoj duhovni aspekt in se zaradi tega osvobajam ter odkrivam meje same sebe. Diplomirala sem iz delovne terapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani in nazadnje v tem poklicu sedem let delovala v domu za ostarele. Med drugim sem sodelovala z društvom Hospic in organizirala srečanja za stanovalce in svojce na temo paliativne obravnave. Vmes sem raziskovala različna znanja in tehnike za zdravljenje telesa, uma in duha. Zadnjih nekaj let se poslovno ukvarjam z izvajanjem Bownove terapije. Sprejela sem tudi izziv predsednice Društva Bownovih terapevtov Slovenije. Kljub širokemu zavedanju in samouresničevanju z ustvarjalnim delom, je življenje od mene zahtevalo preizkušnjo z rakom dojke, ob tem pa mi je bila dana priložnost ponotranjiti znanja in prebuditi še globlja vedenja o celostnosti in silnih dimenzijah človeka. Svojo zgodbo sem zapisala v knjigi Nežna moč. Sedaj se spogledujem z vodenjem ženskih krogov, ki jih spreminjam v kroge za babe v najbolj žlahtnem pomenu te besede. S tem bi želela prispevati k večjemu spoštovanju žensk in med ženskami ustvariti prostor za ranljivost, ki jo še kako dobro poznam, ob učenju poslušanja in slišanja ter podpore z manj obsojanja in kritiziranja drugače mislečih. V krogih za babe vidim še več prostora za prvinskost, divjo naravo, pa tudi za soočanje z minljivostjo in smrtjo, ki smo ju potisnili tja nekam v ozadje.

Prejšnji prispevek
Vabljeni na adventno adoracijo s skupino Abend
Naslednji prispevek
Luč miru iz Betlehema 2023