Luč miru iz Betlehema 2023

Povej naprej!

Danes so pri večerni maši skavti v našo župnijo prinesli Luč miru iz Betlehema, ki nam bo osvetljevala domove vse do božiča, ko pa pride tista prava luč. Po maši pa smo se lahko pogreli ob čaju, posladkali s piškoti in malo podružili.

Geslo LMB 2023:

Premostimo in razsvetlimo

Poslanica:

Nasprotje med mrazom in toploto, žalostjo in veseljem, grozotami in mirom, temo in svetlobo. Ko doživimo prvo, šele zares spoznamo dragoceno vrednost drugega.

Ko vidiš nekoga, ki ga zebe, ki je žalosten, ki beži pred neurjem, ki se boji teme, stopi k njemu. Podaj mu roko, pomagaj mu na poti k toploti, veselju, miru, razsvetli njegovo temo. Podaj mu roko, med vama postavi most.

Most, ki zraste, ko se človek človeku nasmehne. Most, ki zraste, ko te roke povabijo v objem. Most, po katerem hitiš v odgovor klicu na pomoč.

Drug drugemu lahko v še tako hudi preizkušnji prinašamo Luč upanja.

Postavimo most, kjer ga ni. Prižgimo luč, kjer še ne gori.

Kaj sporoča poslanica?

Pod vtisi preteklega poletja je nastala poslanica, ki se s pomirjujočim tonom ozira nazaj. Poletje je bilo ena velika preizkušnja za čisto vse – od nevihtnih taborov, ki se jih je nemalo končalo z evakuacijo, do avgustovskih poplav, ki so terjale ogromno. Nismo bili le skavti tisti, ki smo se hitro odzvali na težko preizkušnjo, pač pa vsi ljudje, ki so svoje srce odprli in hiteli na pomoč. Poleg dogajanja po Sloveniji v preteklem poletju, pa se poslanica ozre tudi na grozote, ki se odvijajo po svetu, ter nas hkrati opominja na srečo, ki jo imamo, da živimo na tako mirnem koncu sveta. Premalokrat si priznamo in se zavemo, da naredimo nekaj dobrega, zato smo želeli, da bi poslanica dala občutek trepljanja po rami, ki nam da zagon, da v težkih preizkušnjah pogumno vztrajamo. Tako bomo lahko skupaj imeli upanje na boljši jutri, na katerega nas opominja prihod Plamena. Videli smo, da lahko vedno zaupamo v Boga, saj bo tudi v najtemnejših nočeh poskrbel za nas.

Namen:

S prodajo svečk in latern skavti tokrat zbiramo prostovoljne prispevke za direktno pomoč najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah.

Luč miru bo navoljo pri vhodu v cerkev pri vseh svetih mašah vse dni do božiča.

Foto & Video: Marko Medvešek

Prejšnji prispevek
Vabljeni na koncert Podarjam ti pesem
Naslednji prispevek
Adventna adoracija s skupino Abend