Sveti večer v Dravljah

Novice
Povej naprej!

V adventnem času smo se vsak na svoj način pripravljal na prihod človeka-Boga na ta svet. Vrhunec tega časa pa je prvi sveti večer, ko se doma zberemo v molitvi in prepevanju božičnih pesmi okrog postavljenih jaslic. Svoj dom pokropimo z blagoslovljeno vodo in pokadimo s kadilom. S tem dejanjem izpovemo, da je Bog stvarnik in vzdrževalec vsega, da lahko tudi gmotne stvari pomagajo k človekovemu izpopolnjevanju in služenju Bogu, da bo nastal nov svet po posebnem božjem posegu. Hkrati kličemo božje varstvo v naše vsakdanje življenje. Večer se zaključi z obiskom polnočnice.

Pred otroško polnočnico smo prisluhnili »Božični zgodbi«, ki nas je uvedla v začetek slovesne maše, ki jo je vodil kaplan p. Egon, pel pa je otroški pevski zborček Mala jata pod vodstvom sestre Sabine.

Tudi pred mladinsko polnočnico smo prisluhnili »Božični zgodbi«, med sveto mašo, ki jo je vodil kaplan p. Primož, pa je mladinski zbor pel mladinsko sv. mašo našega farana in akademskega pianista Tadeja Horvata.

V klasično polnočnico ob polnoči, pri kateri je sodeloval župnijski pevski zbor, pa smo vstopili s prebiranjem božične poezije in literature v spremljavi kitare, violine in orgel. Polnočnico je nato vodil župnik p. Miran, prepeval pa domači mešani pevski zbor.

Tako smo slovesno praznovali rojstvo našega Gospoda, vsak na svoj način.

 

Zvočni posnetki:

-božičnica pred otroško polnočnico

-otroška polnočnica

-mladinska polnočnica

-božičnica pred polnočnico

-polnočnica

Prejšnji prispevek
Adventno slavljenje s skupino ABEND
Naslednji prispevek
Božični koncert