Stična mladih 2018

Novice
Povej naprej!

David Medvešek je o srečanju zapisal:

Ura je 6.45. Stopili smo na avtobus in se odpeljali na železniško postajo Ljubljana. Po jutranji kavi iz avtomata in klepetu blizu postaje smo se odpravili proti peronu.

Vstopili smo na vlak, kjer smo plačali vozovnico in vstopnino za Stično mladih. Ob dobri družbi je pot hitro minila. Izstopili smo v Ivančni Gorici od koder smo potrebovali še dobre pol ure peš do prizorišča stične mladih v Stični.

Ob prihodu smo dobili brošuro s programom in zemljevidom dogajalnega prostora. V osrednjem prireditvenem prostoru se je najprej odvil uvodni nagovor in pozdrav organizatorjev dogodka. Po govoru so se začeli programi opogumi me, nauči me in vnemi me. Vsak udeleženec se je sam odločil katerega programa se bo udeležil.

Med samim programom pa se je odvijal tudi športni turnir v nogometu, tržnica, sveta spoved in adoracija. Po programih je sledilo kosilo – iz popotne torbe, seveda – najbolj lačni pa so si lahko kupili hot dog ali pomfrit. Kosili so sledile delavnice tem pa sveta maša, ki jo je daroval msgr. dr. Franci Šuštar. Po maši pa je sledil najglasnejši dogodek dneva zaključni koncert. Stična band je igral popularne pesmi mladine, ki se je zelo zabavala in uživala v rajanju.

Ko je band končal smo udeleženci s aplavzom »iztržili« še dve pesmi. Band se je poslovil mi pa tudi. Okoli šestih smo odšli s prizorišča in se odpravili proti Ivančni Gorici na železniško postajo. 18.45 smo se odpeljali. Na poti smo klepetali in se spominjali kako lepo smo preživeli dan, poln druženja in nasmehov.

Ko smo prispeli v Ljubljano smo se nekateri poslovili, ostala druščina pa se je z avtobusom odpeljala v McDonald´s na Celovški cesti. Po obilni večerji smo se poslovili in vsak odšli svojo smer a vedeli smo da se naše poti zopet srečajo v Stični prihodnje leto.

Prejšnji prispevek
Predstavitev letošnjih katehetov in blagoslov torb
Naslednji prispevek
Delovno poletje v župniji Dravlje