STIČNA MLADIH 2012 JE ZA NAMI

Novice
Povej naprej!

“Veselite se v Gospodu zmeraj!” – to je danes, ko je potekal festival katoliške mladine, odmevalo po Stični in njeni okolici. Mladi z vse Slovenije (iz Dravelj nas je bilo okrog 20) smo najprej na dveh ločenih prizoriščih za dijake in študente prisluhnili, kaj so nam pripravili animatorji in organizatorji Stične mladih. Pod študentskim šotorom smo lahko prisluhnili g. Gregorju Čušinu, ki je na prav poseben, humoren način pričeval o svojem življenju in nagovarjal mlade na različne načine. Po uvodnem delu so sledile delavnice – bilo jih je kar 24. Bile so tako ustvarjalne, aktivne, zabavne kot tudi bolj resne in pogovorne. Tisti, z bolj športno dušo pa so se lahko na samostanskem dvorišču pomerili v nogometu. Tudi naša župnije je imela svoje predstavnike.

Po vseh teh aktivnostih se je prileglo “kosilo iz popotne torbe”. Nato pa glavni del – sveta maša polna mladostne energije, glasnega petja in molitve. Zaključili smo z žurom pod odrom, kjer ni manjkalo znanih pesmi, skakanja in plesa.

 

Veseli, da smo doživeli tako lep dogodek, kot je festival Stična mladih, smo se malo že utrujeni vrnili domov.

 

Več o festivalu si lahko preberete na: www.sticna.net. Tu si lahko ogledate tudi galerijo velikekga števila slik.

Na spletni strani Radia Ognjišče pa so objavili tudi kratko reportažo s slikami in video posnetki. Vabljeni k ogledu in poslušanju.

 

 

 

 FOTO: Štefan RAJŠP

Prejšnji prispevek
SREČANJE ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA IN PREDSTAVNIKOV SKUPIN
Naslednji prispevek
KATEHUMENAT 2012/13