Srečanje skupine VERA IN LUČ

Novice, Vera in luč
Povej naprej!

Za leto 2022/23 ima programski zvezek naslov : POJDITE PO VSEM SVETU.

Že samo zbiranje je odsevalo ta naslov. Močan vtis naredijo nasmejani in sproščeni obrazi , ki odsevajo posebno lepoto, ki je očem nevidna.

Zbralo se nas je kar lepo število, nekaj se jih je opravičilo.

Med nami sta bila tudi Kristina in Damjan Mlinarič, ki sta na slovenski ravni koordinatorja za delovanje Vere in luči.

V začetku je vse pozdravila voditeljica skupine mama Helena, ki jo imenujemo vsi v tej naši skupini. Posebno besedo je namenila tudi gostom.

Nato je odgovorna za katehezo v skupini postopoma vse popeljala na pot hvaležnosti. Najprej smo se poskušali spomniti vsaj enega dogovora glede vrednote v našem življenju. Po trenutnih tišinah smo si to tudi podelili.
Naslednji korak pa je bil razmislek o bolečini. Tudi to smo si spremenili, kar je bilo mogoče.
Potem smo si ogledali naše zdrave roke in se tega veselili. Potem nam je opisala bolezen, ki se imenuje gobavost. Nato nam je predstavila Jezusa in deset gobavcev. Preprosto je opisala ta dogodek. Gobavci so Jezusa prosili: Jezus usmili se nas. V svoji Božji ljubezni in dobroti se jih je usmilil – ozdravil jih je na njihovo prošnjo. Veselo so odšli.Toda eden izmed njih je začutil, da se je potrebno zahvaliti. Vrnil se je in zahvalil Jezusu.
Vsi navzoči so tudi prejeli risbo kot ponazoritev razlage in še kot spodbudo za osebni odnos do Jezusa med nami v beli hostiji.

Nato sta bila povabljena k besedi Kristina in Damijan. Kristina je izrazila veselje in hvaležnost, da je lahko z družino med nami. Za vse nas je bil to dar.

Po tem smo odšli v cerkev, kjer smo imeli sveto mašo. Daroval jo je p. Mio Kekič. Pridigo je odlično navezal na katehezo. Vse je bila ena celota in mogoče je bilo začutiti edinost med nami.

Po maši pa je bil v učilnici čas druženja. Praznovali smo 50 let naše lučke – dragega Martina. Njegova mama je skrbno pripravila slovensko praznovanje, se razume skupaj z možem. Na mizi je bila velika torta in še mnogo drugih dobrot. Čestitanja in veselja ni manjkalo. Vse je potekalo v sproščeni domačnosti.

Pridružil se nam je še p. Marko Pavlič. Blizu mu je srečevanje z našimi lučkami. Vzel je v roke tudi kitaro . Veselje se je nadaljevalo ob petju in prisrčnem pogovoru. Ob sklepu smo pa zapeli še Angelček varuh moj.        

          
Posnetek prenosa svete maše :

                                                                                   

Rojstnodnevna čestitka Martinu:

Besedilo: s. Magdalena Cimerlajt, uršulinka

Foto, video: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Romanje župnijske Karitas
Naslednji prispevek
Misijonska nedelja 2022