Sprejem novih ministrantov in ministrantskih voditeljev

Novice
Povej naprej!

Na nedeljo Božje besede je bilo v ministrantske vrste sprejeto pet novih ministrantov.  Kaplan p. Egon jih je poklical po imenu – Primož, Rok, Blaž, Luka in Ivan. Vsi so odgovorili “tukaj sem”. Ministrantski botri so jih oblekli v ministrantske obleke, nato pa so bili deležni blagoslova, da bodo z veseljem in zvesto opravljali svojo službo.  Trije starejši ministranti Jernej, David in Janez pa so postali ministrantski voditelji in bodo v pomoč p. Egonu. 

Molimo za vse ministrante, da bodo z veseljem opravljali svojo službo pri bogoslužju in bili zvesti pričevalci Njegove ljubezni! 

Med slovesno sveto mašo je sodelovala glasbena skupina Pero+, ki nam je polepšala ministrantski praznik. Posnetka dveh pesmi  Oče naš in Darujem ti ljubezen si lahko tudi ogledate s klikom na naslov.

 

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete kratkemu obredu.

 

Nekaj misli naših ministrantov:

Že od začetka tega šolskega leta so se kandidati za nove ministrante usposabljali za to službo. Hodili so na ministrantske vaje, med tednom pa so lahko ministrirali. V nedeljo smo jih pri sveti maši ob deseti uri slovesno sprejeli v svoje vrste. Med pridigo jih je naš (duhovni) vodja p. Egon poklical pred oltar, kjer smo jih njihovi mentorji oblekli v ministrantske obleke. Novi ministranti so pri maši opravljali vse naloge. Pri isti maši smo bili sprejeti tudi novi ministrantski voditelji. Svečano smo obljubili, da bomo dobro skrbeli za draveljske ministrante, nato pa smo dobili v dar molitvenike, ki naj nam bi, po besedah p. Egona, pomagali pri naši novi službi. Po maši smo se še skupinsko fotografirali. (Jernej)

Bilo mi je všeč, ker sem lahko prvič ministriral v nedeljo. Najboljše je bilo to, da sem lahko imel vrčke in da je bilo veliko ljudi v cerkvi.  (Primož)

Ko sem sedel na klopi, sem imel malo treme, ampak sem jo potem hitro premagal. Ko sem prišel pred oltar in sem bil sprejet med ministrante, sem bil zelo vesel in ponosen.  (Luka)     

Obred sprejema mi je bil všeč. Zelo sem vesel, da sem bil sprejet med ministrante. Ko je p. Egon razlagal, kaj pomeni biti ministrant, sem pozorno poslušal in zdelo se mi je, da bom to vlogo lahko dobro opravljal. Upam, da bom s svojim ministriranjem pomagal duhovnikom in služil Bogu.  (Rok)                                                                                                                                 

 

Video sprejema ministrantov: Krištof Koman

Foto in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Svetopisemski maraton 2020
Naslednji prispevek
Romanje ministrantov