Romanje ministrantov

Novice
Povej naprej!

Po jutranji sveti maši, kratkih vajah in odličnem zajtrku z rogljički in krofi v čajni kuhinji, smo se strpali v dva kombija in avto ter se zapeljali proti Dolenjski. Tam nas je čakal cistercijanski brat Jona, ki nas je najprej peljal v cerkev, potem pa na ogled čudovitih jaslic. Po sprehodu skozi samostan in razlagi brata Jona, smo se zapeljali do telovadnice v srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni gorici in igrali nogomet. Po nogometu je sledilo druženje ob pici in odhod proti Ljubljani.

 

Še nekaj vtisov ministrantov: 

V soboto smo šli na izlet v Stično, kjer smo videli cerkev in samostan. Ogledali smo si tudi jaslice, pri katerih mi je bilo najbolj všeč, da so se premikale. Za kosilo smo šli na zasluženo pico, kar je bilo luštno in nepričakovano. Na izletu sem se imel zelo lepo in izvedel veliko zanimivih stvari.  (David)

V soboto smo šli ministranti s p. Egonom in p. Miranom v Stično gledat samostan in jaslice. V jaslicah mi je bilo všeč, ko je padal sneg in ko so otroci drsali. Po ogledu jaslic in samostana smo odšli v telovadnico igrat nogomet. Dvakrat nam je šla žoga na tribune in jo je moral p. Miran iti iskat po lojtrah. Ko smo končali z nogometom smo šli na pico v picerijo Kegeljšek. Pica mi je bila dobra. Po pici smo šli nazaj v Ljubljano. Na ministrantskem izletu mi je bilo zelo všeč. Upam, da si bom še kdaj ogledal take prečudovite jaslice.  (Jakov)

 

Všeč mi je bilo, ko smo si ogledovali jaslice, še posebno sneg v njih ter igra nogometa in pica. (Ambrož)

V soboto mi je bilo zelo všeč. Najboljše mi je bilo, ko smo igrali nogomet. Zanimive pa so bile tudi jaslice, kjer so imeli figurice ljudi, ki so drsali na magnet. V jaslicah je padal sneg! Ne boste verjeli kaj je še bilo v jaslicah? Ajdovska deklica! Zelo so bile zanimive.  (Jan)

Prejšnji prispevek
Sprejem novih ministrantov in ministrantskih voditeljev
Naslednji prispevek
V začetku je bila Beseda – pogovori in razgovori o literaturi