SLOVESNOST ZADNJIH REDOVNIH ZAOBLJUB P. BAČARJA IN P. BRESCIANIJA

Povej naprej!

Jezuiti vas z veseljem vabimo na slovesnost zadnjih redovnih zaobljub naših dveh sobratov, Alberta Bačarja in Ivana Brescianija, ki jih bosta izrekla med sveto mašo v nedeljo, 20. maja 2012, ob 16.00 v župnijski cerkvi Kristusovega učlovečenja v Dravljah. 

 

Vse vas vabimo k tej slovesnosti, kjer bomo skupaj molili in se zahvalili Bogu za dar redovništva p. Ivanu in p. Albertu.

Po maši bo tudi priložnost za druženje in pogovor.

Ob tej priložnosti naprošamo vse draveljske gospodinje, za peko sladkega in slanega peciva. Pecivo lahko prinesete v soboto po večerni maši v čajno kuhinjo ali v nedeljo do 10. ure. Že v naprej se vam lepo zahvaljujemo.


***

p. Albert BAČAR

Doma je v vasi Hrib v župniji Stopiče pri Novem mestu. Po opravljeni osnovni šoli in gimnaziji je leta 1993 vstopil v jezuitski noviciat v Mariboru. V Ljubljani je dve leti študiral filozofijo na Teološki fakulteti in bil naslednji dve leti na pastoralni praksi v nastajajočem Duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani. Teologijo je študiral v Frankfurtu. Po duhovniškem posvečenju 2002 je štiri leta deloval v Duhovnem središču sv. Jožefa, v istem času je bil tudi duhovni pomočnik v župniji Fužine in skrbnik spletnih strani Jezuiti v Sloveniji in Pristan Duha, ki je slovenski prevod molitvenih strani na internetu Sacred Space. Naslednja štiri leta je v Rimu na Gregorijani opravil podiplomski študij iz psihologije združen s praktičnim terapevtskim delom. Po končani tretji probaciji v Dublinu se je vrnil v Slovenijo. Sedaj zopet deluje v Duhovnem središču sv. Jožefp. Ivan BRESCIANI

Rodil se je v Gorici v Italiji 27. 1. 1970. Tam je obiskoval  osnovno šolo Ivana Trinka in klasično gimanzijo Primoža Trubarja. Nato se je vpisal na univerzo v Trst in sicer na fakulteto za politične vede. V noviciat je vstopil 3. oktobra 1993 v Mariboru. Po noviciatu je dve leti študiral filozofijo na Teološki fakulteti v Ljubljani. Po študiju filozofije je dve leti pastoralno deloval v Župniji Dravlje in dve leti v Centru Aletti v Rimu. Teologijo je doštudiral v Rimu na Gregoriani. Potem ko je bil leta 2004 posvečen v duhovnika, je v Župniji Dravlje začel služiti kot kaplan. Po treh letih je šel študirati duhovnost. Po zaključku magisterija je odšel v Avstralijo na tretjo probacijo. Po vrnitvi je nastopil službo kaplana v Dravljah. Od konca avgusta 2011 pa je župnik župnije Dravlje.

 

 

 

 

 

Več o zaobljubah pri jezuitih pa si lahko preberete tu.

Prejšnji prispevek
ZDRUŽENJE KATOLIŠKIH ZALOŽNIKOV V MAJU PRIPOROČA
Naslednji prispevek
VABILO NA SREČANJE SKUPINE »ROMAR«