Slovesno praznovanje Ignacijevega v Dravljah

Povej naprej!

Dragi prijatelji jezuitov in vsi, ki to želite postati! 

 

V soboto, 30. julija, na predvečer praznika sv. Ignacija Lojolskega, vas jezuiti ob 19. uri vabimo v Dravlje k praznovanju za nas najbolj osebnega praznika. Slovesno sv. mašo bo v cerkvi Kristusovega učlovečenja vodil mariborski nadškof in metropolit mag. Alojzij Cvikl DJ. Pred mašo, od 18.00 ure dalje bo v cerkvi molitev za nove duhovne poklice, po maši pa bo sledila skromna pogostitev na Rokovem trgu ter ob 20.15 tradicionalni Ignacijev tek v dvojicah  po draveljskih ulicah. V primeru slabega vremena tek odpade. 

Tekaška proga je dolga le 3 km, zato vabljeni vsi ljudje dobre volje (otroci, stari, mladi in srednja generacija). Startnine ni, vsak tekač pa prejme majico teka. Gre za družabni tek, tako da posebna psihofizična priprava ni potrebna. Prijavite se lahko od danes naprej preko spleta ali po telefonu, na dan teka pa od 18.00 naprej tudi v Dravljah pri cerkvi.

Pravila teka so naslednja: teče se v dvojicah s tem, da tekača morata skupaj priteči na cilj. Lahko si na katerikoli način pomagata, dovoljena pa niso nobena prevozna sredstva, razen otroškega vozička (npr. eden od staršev z otrokom itd.). Kategorije, v katere se lahko prijavite so:

  • LETA: 30-40 let razlike v letih med tekačema

  • VIŠINA: 30-40 cm razlike v višini med tekačema

  • KILOGRAMI: 40 kg ali več razlike v kilogramih med tekačema

  • ZAKONCA: mož in žena

  • DRUŽINA: eden od staršev in otrok

  • OTROCI: dva otroka pod 15 let

Najboljši tri dvojice v vsaki kategoriji prejmejo posebno nagrado, navijači in vsi gostje pa obilo dobre volje. Predhodne prijave so mogoče na elektronski prijavnici – TUKAJ ali na dan teka pa od 18.00 naprej na startu pri cerkvi.

Dodatne informacije p. Marjan Kokalj:

Lepo vabljeni.


Fotografije 1. Ignacijevega teka iz leta 2015

Prejšnji prispevek
Krištofova nedelja 2023
Naslednji prispevek
55-letnica naše župnije