Skupina za mamice

Novice
Povej naprej!

Od septembra 2022 v naši župniji deluje prav posebna skupina – skupina za mamice. Ob ponedeljkih dopoldne se v prostorih župnišča srečujemo mamice na porodniški s svojimi dojenčki (pogosto se nam pridruži tudi kak starejši bratec ali sestrica). 

Vsak teden temo izbere ena izmed mamic, ki že nekaj dni pred srečanjem pošlje vprašanja za pripravo. Na srečanju si po uvodni molitvi podelimo svoja spoznanja, izkušnje, ugotovitve, trike. Čeprav je letošnja skupina precej raznolika – tako po starosti mamic kot po številu otrok (od enega do štirih), smo si mamice enotne, da smo druga drugi nadvse dragocene. Skupina nam je v spodbudo in oporo za osebno in duhovno rast. Povezuje nas globoka hvaležnost, da smo žene in da nam je dano biti mame, ter hrepenenje, da bi obe vlogi kar najbolje opravljale ter ob tem ne pozabile nase in na Boga.

Skupino obiskuje 12 mamic – nekatere so se že vrnile nazaj v službo, nekatere so se nam s svojimi novorojenčki pridružile šele pred kratkim. 

V nedeljo, 21. maja 2023 smo se mamice s svojimi družinami zbrale pri sveti maši, v zahvali za našo skupino, predvsem pa tudi v hvaležnosti za dar materinstva in družine. 

Popoldne smo druženje nadaljevali na pikniku ob Zbiljskem jezeru. Imeli smo celo mini praznovanje 3. rojstnega dne. Tem za pogovor nam ni zmanjkalo, ugotovili pa smo tudi, da je igra Mölkky več kot odlična igra za mamice in očete – v igri lahko sodeluješ tudi, če imaš spečega otroka v nosilki ali traku, budnega otroka v naročju, če vmes klepetaš ali ješ … Skratka, odlična igra za starše in starejše sorojence. Popoldan se je prevesil v čudovit večer in naše druženje je bilo tako prijetno, da smo se prav počasi poslavljali. Mamice smo si navdušeno klicale: “Se vidimo jutri!”. Saj veste, ponedeljkovi dopoldnevi so za nas – za mamice in našo skupino za mamice.

 

Skupina je odprta za nove članice in bo delovala tudi v prihodnje: mamice, toplo dobrodošle

Najlepša hvala župnijski ekipi za toplo in srčno gostoljubje. 

Skupina za mamice – ob ponedeljkih ob 9:30 v veroučni učilnici, več informacij: pavliceva.valentina@gmail.com

Besedilo: Valentina Pavlič

Prejšnji prispevek
Gost Draveljskega duhovnega večera je bil Tone Lesnik
Naslednji prispevek
Romanje na Šmarno goro