SKUPINA NOV DIH SE PREDSTAVI

Povej naprej!
Konec lanskega leta je v naši župniji nastala nova pevska skupina NOV DIH. Prvič so sv. mašo obogatili pri polnočnici ob 21.00. Nekaj teh posnetkov si lahko tudi ogledat (spoda pod besedilom). Za župnijsko spletno stran pa so povedali nekaj misli o sebi.
Po šestih letih raznovrstnih dogodivščin smo se v skupini N’s 8 odločili, da z glasbenim ustvarjanjem prenehamo. Glasbena žerjavica je v nas nastala že v zgodnjih otroških letih, se krepila, preko manjših ognjišč in kasneje večjih ognjev razrasla v prave kresove, ti pa so se s koncem lanskega šolskega leta polegli. A žerjavica je pri nekaterih tlela naprej. Z vsako sveto mašo brez glasbenega pridiha in vsakim delovnim tednom brez običajnih pevskih vaj se je čeznjo debelila plast zemlje in kapljice vode so jo neustavljivo gasile. Kljub temu pa iskre ni zmanjkalo, le-ta si je pot utirala skozi daljše obdobje nedeljskih »tihih« svetih maš in delovne dni brez pevskih vaj, ki so nam v vseh teh letih že dodobra zlezle pod kožo.

Dekleta smo se kmalu dogovorila, da se ponovno zberemo, se pripravimo na sveti večer in vsaj ta dan počastimo Njega – na način, ki nam je najbolj blizu, z glasbo. On je bil tisti, ki je v naših srcih ustvaril žerjavico, še preden smo se tega dobro zavedle. Iskre vsake od nas (in vseh sodelujočih) so se na sveti večer 2013 ponovno razplamtele v »enega večjih ognjev« ter nas podžgale, da smo se spet začele vračati na glasbeno pot, s katere smo v zadnjem času nekoliko sestopile. Beseda je dala besedo, Njegov blagoslov pa je bil tisti, ki je pripomogel k oblikovanju nove zasedbe, nove poti in novega cilja. Ko smo se dogovorile o vsem tem »novem«, smo ugotovile, da nam manjka samo še ime. In NOV DIH je bilo tisto, ki nas je vse prepričalo.

Pevke Alenka, Milena, Nataša in Lucija smo se podale na novo pot. Za glasbeno podlago bodo poskrbeli violinistka Neža ter kitarista Maja in Matej. Projektno bosta z nami tudi pevka Staša in Milan, ki bo poskrbel za kvalitetno ozvočenje. Glasbeni pridih bomo znova poskušali dodati sveti maši v nedeljo, 23. marca, ob 8.30. uri. Do takrat in še naprej pa se v glasbi obračamo Nanj, naj nam zemljo z žerjavice pomaga spihati Njegov dih – NOV DIH. 

 


Prejšnji prispevek
PUSTOVALI SMO KOT IZ RISANKE
Naslednji prispevek
POSTNA AKCIJA NAŠE ŽUPNIJE