ŠE ENA \’NORA\’ STIČNA JE ZA NAMI

Novice
Povej naprej!

Letošnja Stična mladih je potekala v soboto, 21. septembra. Pod geslom “Pojdite in naredite vse narode za moje učence!” smo cel dan spoznavali, kako smo res lahko misijonarji v vsakdanjem življenju. Animatorji in ustvarjalci Stične mladih so pripravili poseben program za dijake na glavnem odru in za študente na samostanskem travniku, tam pa je potekal tudi turnir nogometa. Ves čas je bilo na osrednjem prostoru tudi okrog 30 stojnic, kjer smo lahko pokukali v življenje in dogajanje različnih redov, društev ter založb. Osrednji dogodek je bila sv. maša na glavnem odru pred samostansko cerkvijo. Združeni zbor in Stična bend so polepšali bogoslužje z ubranim petjem, mladi pa smo pripravili prošnje in nekaj uvodov v mašne dele. Draveljski animatorji (Matej, Miha, Kaja, Tina in Tjaša) smo sodelovali s prebiranjem dveh prošenj za vse potrebe in uvodom v mir. S svojim ‘nastopom’ smo bili zelo zadovoljni, zato smo še toliko bolj veseli poskakovali pod odrom v zadnjem, zaključnem delu Stične mladih.

Praznovanje (po domače ‘žur’) je del dogajanja, ki ga nikakor me smemo zamuditi, ko pridemo septembra v Stično. Skakanje, ploskanje, plesanje, kričanje … vse to pride obenem, v množici ostalih mladih, ki so prav tako (ali še bolj) živahni kot mi sami. To je res nepozabno doživetje in brez tega si več ne znamo predstavljati festivala slovenske katoliške mladine.


V mislih nam ves čas odzvanja letošnje geslo, zato mladi tudi vse vas povabimo, da smo skupaj misijonarji v vsakdanjem življenju in Jezusove besede ponesemo med ljudi — v šolo, službo, na naše domove ali na ulico. Več učencev kot nas bo, bolje in lepše bo. Ob tem pa ne pozabimo na Njegove besede: “… in glejte: JAZ sem z vami vse dni do konca sveta!”

 

 

Foto galerijo si lahko pogledate tukaj.

 

 

FOTO: facebook profil in uradna spletna stran Stične mladih

Prejšnji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 25. NEDELJO MED LETOM
Naslednji prispevek
NAJ BO HRANA TVOJE ZDRAVILO