Prva sveta spoved za prvoobhajance

Novice
Povej naprej!

Ko smo se v soboto zbrali v cerkvi je p. Egon začel z izpraševanjem vesti. Osredotočili smo se na tri področja, odnos do staršev, vere in Boga ter do šole.

Potem so otroci dobili ovčke na katere so narisali črne pike, ki so simbolizirale grehe. Nato smo animatorji prvoobhajance vodili do spovednikov – p. Egona, p. Primoža in p. Alberta. Ko so spoved opravili so pred oltarjem zmolili pokoro, nato pa na svoje ovčke v znamenje očiščenja nalepili vato, ki je prekrila vse črne pike. 

Ko je prvoobhajanec zaključil, je lahko šel domov. Ob izhodu je prejel majhno darilce.

Tudi starši, ki so spremljali svoje prvoobhajance so imeli možnost spovedi. Spoved je zaradi omejitev potekala v dveh skupinah, ob 16h in ob 17h. Bila je lepa izkušnja, miren dan in nepozaben spomin.

 

Nekaj vtisov naših prvoobhajancev: 

Zelo me je zanimalo, kako bo sveta spoved izgledala. Všeč mi je bilo, da je šel očka z menoj v cerkev. Zelo se veselim obhajila.          Izak Z.

“Spoved sem imel pri patru Primožu. Bilo je kot pogovor, kar mi je všeč. Na izhodu cerkve pa so me čakali še bonbončki.”    Patrik R.

Sprva sem se počutila malo nenavadno, ker nisem vedela, kako izgleda. Ko pa sem končala, sem videla, da ni nič strašnega, p. Primož je bil zelo prijazen, saj mi je pomagal. Na koncu sem se zelo razveselila bonbonov.” Iva K.

 


Besedilo: animatorka Rahela

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Svet se spremeni z dejanji!
Naslednji prispevek
Pod zvonovi svetega Roka