Pod zvonovi svetega Roka

Novice
Povej naprej!

V Dravljah prepeva kar nekaj različnih zborov, zaenkrat štirje, če smo bolj natančni. So kar lepo generacijsko razporejeni, tako da se najde prostor za vsakega, ki ima veselje do glasbe, sodelovanja pri liturgiji in prepevanja Bogu.

Skozi leto pa se pogosto ustvari še kakšni priložnostni zbor, združitev večih skupin, za kakšne posebne priložnosti (Obletnice, Božičnice itd.)


Najmlajši pevci
začnejo prepevati v Mali jati, ki jo vodi s. Sabina Vakselj.
K Mali jati so vabljeni vsi, od predšolčkov do osnovnošolcev oz. vseh mladih, ki so pripravljeni sodelovati.
Prepevajo vsakih 14dni pri družinskih svetih mašah, vaje pa so ob nedeljah zjutraj pred sv. mašo.

 

Mladinski pevski zbor z imenom ZABO (Animatorji, Birmanci in Ostali), se je formiral lansko leto, ko je animatorsko – birmanski zborček začel skupaj prepevati in  rasti. Sedaj, so dobili še pravo zborovodkinjo Tino Hostnik. K prepevanju in slavljenju so povabljeni vsi od 7. razreda dalje, ki se ne vidijo več v Mali jati.

 

V Dravljah deluje še en odrasli mladinski zbor z imenom Stopinje, ki zelo rad prepeva vse zvrsti krščanske glasbe, od črnskih duhovnih pesmi, do klasike in taizejskih spevov. Pripevajo ob različnih priložnostih in praznikih.
Že od začetka jih vodi zborovodkinja Marjeta Raztresen. Vaje imajo ob nedeljah zvečer.

 

Draveljski mešani pevski zbor (MeZP) pa je zbor za vse starejše generacije, ki se rade družijo skupaj ne samo ob prepevanju ampak tudi drugje. Drugače pa aktivno sodelujejo tudi pri pripravi Rokovega sejma.
Njihove redne zadolžitve so: sodelovanje pri bogoslužjih, tako nedeljskih kot prazničnih, sodelovanje na dekanijskem nivoju, pri pogrebih in porokah.
Lahko se jim pridružite kar na vajah, vsak četrtek zvečer.

Tako, če radi prepevate in bi radi tako prispevali k doživetju bogoslužij in slavljenju Boga, vas še enkrat lepo vabimo med izbrane pevske zbore, vse kar morate storiti je, da kontaktirate zborovodje.

Vse dodatne informacije so vam na voljo pod zavihkom SKUPINE: Zbori za vsako skupino posebej.

Pridite, lepo nam bo, in ne bo vam žal.
Po svetopisemsko bi rekli: ”Nikar ne zakopljite svojih talentov!”

Prejšnji prispevek
Prva sveta spoved za prvoobhajance
Naslednji prispevek
Zmanjšajmo količino odpadkov