PREGLED PRETEKLEGA VEROUČNEGA LETA

Povej naprej!

Dragi župljani, konec šolskega in veroučnega leta pred počitnicami prebuja v mojem srcu hvaležnost za vse, kar smo skupaj doživeli in naredili. Sami vemo, da župnijo sestavljamo mi vsi, vsak izmed nas. Vsak posameznik je delček tega občestva, ki diha in je močno takrat, ko je eno, ko je povezano, združeno.

Verouk je potekal, tako kot vsako leto, živahno in dejavno. Za nas katehete je pomembno in koristno, da se srečamo s starši otrok, kar smo tudi storili. Če se srečamo s starši, lažje razumemo otroke, lažje vstopimo v otroški svet in skupaj sodelujemo pri rasti in premagovanju težav. Prvo sv. obhajilo in sv. birma sta bili izraz takega sodelovanja in živahnosti našega župnijskega občestva.

Tudi odrasli so imeli priložnost, da so se primerno pripravili na prejem zakramentov. Letos je bila, čeprav številčno majhna, zelo dobra skupina katehumenov. Lepo je opazovati, kako odrasli hrepenijo po spoznanju krščanstva in srkajo krščansko duhovnost.

Srednješolski in študentski verouk se je redno odvijal. Na začetku vsakega srečanja smo prebrali nedeljski odlomek in odmevali nanj, nato je sledila tema.

Za starše smo pripravili pet srečanj v obliki predavanj in skupinskega dela. Zakonca Erzar Kompan sta obdelala 5 pomembnih in koristnih tem, ki zadevajo vzgojo otrok.

Tudi trije draveljski duhovni večeri so nas obogatili z različnimi temami kot so socialno delo, varna vožnja ter stres in počitek.

V jeseni smo romali že drugič v Medžugorje, spomladi pa v Idrijo, Drežnico in Log pod Mangartom.

Božični čas je bil tudi zelo bogat. Pričeli smo ga z adventno duhovno obnovo, ki jo je vodil p. Vili Lovše. Miklavž je tudi letos obdaril naše otroke. Nekaj božičnih koncertov se je zvrstilo v pričakovanju božiča in kot vsako leto, so tudi letos jasličarji postavili izredne jaslice; tokrat v čast Devici Mariji.

Kot župnija smo letos prvič šli skupaj smučat na mariborsko Pohorje.

Postni čas se je tudi začel z postno duhovno obnovo, ki jo je vodil p. Kejžar. Petkovi in nedeljski križevi poti so bili dobro obiskovani in doživeti. Velikonočno tridnevje je potekalo zbrano in doživeto; tako za otroke kot za odrasle. Žal že drugo leto zapored nismo imeli procesije zaradi slabega vremena.

Ministranti so meseca aprila z družinami romali v Oglej in na otok Barbano.

Mesec maj je zelo bogat. Šmarnice, prvo sv. obhajilo, birma, sv. Rešnje Telo in Kri. Zanimiv je podatek, da so se skoraj vse poroke odvijale meseca aprila in maja.

Večja obnovitvena dela so bila: obnova spovednic in soba za animatorje.


Za tako bogato pastoralno leto se zahvalimo Bogu. Hvaležni smo, da nas je božja milost spremljala, ne samo v lepih trenutkih in dogajanjih tega pastoralnega leta temveč, ampak tudi v preizkušnjah in žalovanju. Verjamemo, da božja roka vodi zgodovino odrešenja, h kateri spada tudi naša župnija Dravlje.Prejšnji prispevek
BREZPLAČNO POČITNIŠKO VARSTVO
Naslednji prispevek
POLETJE 2013 V NAŠI ŽUPNIJI