Predstavitev kolesarskega romanja v Međugorje

Povej naprej!

Običajno si za cilj izberejo kakšno romarsko središče. Letošnji cilj je bil poromati v Međugorje.

O samem romanju in doživetjih so svoje vtise že predstavili, lahko si jih ogledate na povezavi (https://www.zupnija-dravlje.si/novice/kolesarsko-romanje-v-medzugorje ), a je kljub temu primerno zapisati še nekaj besed ob tokratni predstavitvi, tako v odlično pripravljenem 20-minutnem filmu, kot ob ustni predstavitvi predvsem p. Mirana kot tudi drugih udeležencev, ki so izrazili občudovanje nad prijaznostjo in vsestransko dobroto ljudi, s katerimi so se srečevali.

Če pogledamo, kaj o besedi ROMAR pravi slovar tujk, lahko preberemo: romar je tisti, ki roma v svet kraj, ROMATI pomeni obiskati, obiskovati svet kraj, potovati v sveti kraj.

Skozi nocojšnjo predstavitev smo prav to začutili. Romali so v sveti kraj, želeli so obiskati sveti kraj, se »nahraniti« z energijo, ki jo občutiš na svetem kraju. Vse lepe in manj lepe trenutke na poti, ki ni bila lahka so usmerili v pričakovanje – romamo v sveti kraj.

P. Miran nas je v večer uvedel z vrsticami iz Davidovega Psalma 37: ….. Zaupaj v Gospoda in delaj dobro, prebivaj v deželi in se pasi v zaupanju, razveseljuj se v Gospodu, pa ti bo dal, kar želi tvoje srce. Izroči svojo pot Gospodu, zaupaj vanj, in on bo storil. Bodi miren pred Gospodom, zaupaj se mu;……

Videti je bilo, da so bili kolesarji – romarji, kljub nekaterim nevšečnosti na naporni poti, povsem mirni in Gospodu so zaupali in cilj dosegli.

Tudi tisti, ki to skupino kolesarjev poznamo in jih spremljamo, smo lahko Bogu hvaležni, da jih poznamo, saj so živi zgled vztrajnosti in poguma.

Besedilo: Marija Šterbenc

Video: Jože Strajnar

Prejšnji prispevek
Vabljeni na predstavitev kolesarskega romanja v Medžugorje
Naslednji prispevek
Stane Kregar, poetični iskalec likovne harmonije