PRAZNOVANJE SEDEMDESETLETNICE P. BRATINE

Povej naprej!

»Iz Rima nam je moral priti povedat, kakšen človek že toliko let živi med nami,« je po predavanju p. Marka Ivana Rupnika ugotavljala starejša gospa, druga pa je dodala svetopisemski izrek: »Nihče ni prerok v svojem kraju.«

Misli p. Rupnika ob izidu Bratinove knjige Dnevnik v tej dolini in njegovo ognjevito pripovedovanje ter citirani odlomki iz Dnevnika so skupaj z njegovimi komentarji odmevali še ves večer, ki se je ob dobrotah številnih gospodinj nadaljeval s pogovori in tudi petjem Zdravljice, ki jo je intoniral upokojeni nadškof Lojze Uran.

Tega prazničnega večera (8. marca) pa ne bi bilo, če ne bi bila pred tem slovesna sveta maša s somaševanjem številnih patrov jezuitov, skupaj s provincialom p. Milanom Bizantom, ki so se s slavljencem p. Lojzetom Bratino, nadškofom Alojzem Uranom in p. Markom I. Rupnikom zbrali okoli oltarne mize ter se skupaj s slavljenčevimi sorodniki, gosti in farani zahvalili za ta lep življenjski jubilej. V imenu vseh zbranih mu je voščila Darja Silan in poudarila, da je knjiga Dnevnik v tej dolini naš dar p. Bratini in obenem njegov dar nam, je njegova Molitev za veliko Ljubezen.

 

Pevski zbor Stopinje, ki je rasel ob njegovi besedi in zgledu, mu je zapel nekaj najljubših pesmi.

V dvorani nove cerkve ga je ob bogato obloženi mizi pričakal še velik šopek domačih dobrot, ki so mu ga prinesli njegovi Primorci.

MS

Knjiga p. Lojzeta Bratine Dnevnik v tej dolini je primerno branje v tem postnem času. Primerne knjige za postni čas so tudi: Moj polomljeni Kristus, Spraševanje vesti in Platno ljubezni. Vse izdaje so na voljo v župnijski pisarni ali pisarni župnišča.

 

Foto: Jernej GREBENC in Tomaž CELAREC

Prejšnji prispevek
DNEVNIK V TEJ DOLINI – Molitev za veliko ljubezen
Naslednji prispevek
5. POSTNA – TIHA NEDELJA