Praznovanje godu sv. Ignacija Lojolskega

Novice
Povej naprej!

20. maja leta 1521, je bil v bitki v Pamploni Ignacij težko ranjen.  Spremenil je svoje življenje, pustili za seboj preteklost in se zazrl v prihodnost.

Tako letos Družba Jezusova – jezuiti praznujejo 500 let spreobrnjenja Ignacija Lojolskega. Zato se je Ignacijevo leto začelo 20. maja 2021 in se bo končalo 31. julija 2022.

V ta spomin so se zbrali slovenski jezuiti pri slovesni sveti maši (zvočni posnetek) v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani na dan, ko goduje Ignacij Lojolski, njihov ustanovitelj.

Sveto mašo je ob somaševanju jezuitskih patrov in drugih duhovnikov in v navzočnosti številnih prijateljev, sodelavcev in podpornikov daroval ljubljanski pomožni škof dr. Franc Šuštar.

Slavje se je pričelo z akademijo (zvočni posnetek) pri kateri smo prisluhnili odlomkom Ignacijevega duhovnega dnevnika, pisem in avtobiografije, ob spremljavi pesmi in instrumentalne glasbe, za katero so poskrbeli pevci iz naše župnije, ki so sodelovali tudi pri sveti maši.

Pri sveti maši je bil slavnostni pridigar provincial p. Miran Žvanut (zvočni posnetek).

Slavje se je končalo v parku za cerkvijo sv. Jožefa, kjer smo ob pogostitvi nadaljevali srečanje. Na razpolago so bile tudi knjige Založbe Dravlje in nove jezuitske majice.

Ker se je Ignacijevo leto šele dobro začelo vas vabimo, da spremljate spletno stran Slovenske province družbe Jezusove,  kjer bodo objavljeni dogodki, ki se v tem slavnostnem letu še pripravljajo.

 

Foto: Gašper Remškar

Zvočni posnetek: Radio Vatican

Prejšnji prispevek
Zvonovi v zvoniku sv. Roka
Naslednji prispevek
Novi zvonovi za zvonik cerkve sv. Roka