Praznovali smo god sv. Ignacija Lojolskega

Novice
Povej naprej!

Provincial je primerjal redovniške zaobljube krstu, ko se človek včleni v Kristusa. Prvi kristjani so s krstom bili pripravljeni tudi na mučeništvo, ki jih je v tistih časih lahko doletelo. Tudi, kdor naredi reovniške zaobljube, mora biti pripravljen na darovanje samega sebe, počasno umiranje sebi. Redovnik je v današnjem svetu kot okno, skozi katero lije Božja svetloba in vleče svež Božji zrak.

Pri slovesni maši z zaobljubami je ob provincialu p. Ivanu Brescianiju maševalo veliko število duhovnikov, jezuitov in drugih. Ob Primoževih in Petrovih domačih ter vernikih iz njunih župnij z domačima župnikoma, je bila draveljska cerkev Kristusovega učlovečenja polna vernikov. Med njimi je bila tudi skupinica mladih iz Francije, kjer je Primož več let študiral in deloval z njimi. Kot običajno ob takih slovesnostih so pri maši odlično peli pevci draveljskega mešanega zbora.
Slovesne zaobljube obeh patrov je bil tudi dvodnevni družabni dogodek. Na predvečer godu sv. Ignacija je bila v cerkvi Kristusovega učlovečenja sv. maša, ki jo je vodil p. Primož, pridigal pa je p. Peter. Po maši je bil organiziran prvi Ignacijev tek po draveljskih ulicah, trikilometrski, ki se ga je udeležilo okrog 15 tekačev, med temi francoska skupinica. Po teku so mladi predstavili program Pota, končalo pa se je z ogledom filma Misijon. Na god sv. Ignacija so bile tudi dejavnosti v jezuitski hiši in cerkvi (Lectio Divina – p. Damjan Ristić), po maši pa je bilo na trgu sv. Roka druženje ob kruhkih, pecivu in pijači, p. Marjan Kokalj je izvedel pogovor z zaobljubljencema, razglasili so rezultate teka in skupina mladih Alarm jo je nato rokersko mladostno vžgala po električnih kitarah.

 

Zvočni posnetki:

– Predstavitev p. Petra in p. Primoža (p. Damjan Ristič)

– Pridiga (p. Ivan Bresciani)

– Zaobljuba (p. Primož Jakop)

– Zaobljuba (p. Peter Rožič)

– Voščilo p. Primožu (Tjaša Medved) 

– Voščilo p. Petru (Cvetka Žlof)

 

Besedilo: p. Franc Kejžar

Foto: Tomaž Celarec&Primož Podobnik

Zvočni posnetki: p. Ivan Rampre

Prejšnji prispevek
Obiskali so nas slovenski maturanti iz Argentine
Naslednji prispevek
Praznovanje sv. Roka 2015 v Dravljah