Praznik sv. Ignacija Lojolskega v Dravljah

Novice
Povej naprej!

Tudi tokrat (kakor lansko leto) smo jezuiti izbrali prostor praznovanja v Dravljah, kjer nas je župnija tudi letos prijazno sprejela.

Praznovanje se je začelo ob 18.00 uri z molitvijo za duhovne poklice v cerkvi Kristusovega učlovečenje, ki se je ob 19.00 prelila v sv. mašo, ki jo je vodil mariborski nadškof in metropolit Alojzij Cvikl. Ker je bil nekdaj draveljski župnik in en mandat tudi jezuitski provincial, smo bili njegove prisotnosti tako farani kot jezuiti še toliko bolj veseli. K molitvi in sv. maši je prišlo veliko število naših jezuitskih prijateljev tudi od drugod. Veseli smo, da ste uspeli priti na praznovanje.

Po sveti maši je sledilo prijetno druženje na Rokovem trgu ob hladni pijači ter dobrotah, ki so jih spekle draveljske gospodinje  in nekateri od drugod (med drugim tudi mesarija Arvaj).

Jakopčev trio, ki je spremljal dogajanje po maši, je z domačo glasbo popestril praznovanje in pospremil ter pričakal tekače tako imenovanega »Ignacijevega teka«. Trio je sestavljen iz treh glasbeno nadarjenih mladeničev, od katerih eden prihaja celo iz draveljske župnije.

Omenjen je bil Ignacijev tek. Ta je bil letos izveden že drugič, s tem da letos nekoliko drugače kot lani. Letos ni tekmoval vsak tekač zase, ampak so bile sestavljene dvojice fizično različno sposobnih tekačev, s čimer smo želeli poudariti vrednoto medsebojne pomoči oz. teka (ki smo ga tokrat vzeli kot podobo življenja) skupaj.

Pozno popoldne in večer sta ob prijetnem druženju minila zelo hitro. Jezuiti se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki ste vložili veliko svojega časa, talentov in truda v pripravo praznovanja, še posebej pa draveljski župniji za gostoljubnost.

Naj vas blagoslavlja oče Ignacij za vso vašo podporo jezuitskemu redu!

 

Zvočni posneteki:

Uvod v mašo (p. Ivan Bresciani)

Pridiga (msgr. Alojzij Cvikl mariborski nadškof metropolit)

 

Besedilo: p. Marjan Kokalj

Foto: Timotej Cvirn, Jože Strajnar, Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
55-letnica naše župnije
Naslednji prispevek
Vabilo: Študijski program Duhovno izpopolnjevanje